K1 i Boks

Zhang: ‘Imam puno poštovanja prema njemu, ali nabit ću mu toliki pritisak da neće moći izdržati‘

Zhilei Zhang

 STEVEN PASTON/PA IMAGES/PROFIMEDIA Steven Paston/pa Images/profimedia
‘Napravit ću sve što je bilo i u meču s Joyceom, ali bolje‘

Zhilei Zhang neizmjerno poštuje Josepha Parkera. Većina teškaša ne bi prihvatila opasan obračun s moćnim borcem koji je brutalno nokautirao jedinog protivnika koji ga je mogao pobijediti unutar distance. Upravo je to scenarij koji je Parker prihvatio nakon što je revitalizirao svoju karijeru uznemirivši Deontaya Wildera 23. prosinca u Kingdom Areni u Rijadu.

Manje od 10 tjedana kasnije, 8. ožujka u Kingdom Areni, Parker će se susresti sa Zhangom, ogromnim kineskim kontrašem čiji je desni kroše nokautirao Joea Joycea u trećoj rundi njihovog revanša 23. rujna.

"Bio sam malo iznenađen što je Parker tako brzo prihvatio borbu sa mnom. To puno govori o ovom tipu. On je ratnik. Ne bira protivnike. Odajem mu veliko poštovanje", rekao je Zhang za BoxingScene.

"Big Bang" također vjeruje da će iscrpiti bivšeg WBO prvaka. Primijetio je da je Parker podlegao upornom pritisku u meču protiv Joycea. WBO privremeni prvak, koji je izgubio samo tijesnom jednoglasnom odlukom sudaca od našeg Filipa Hrgovića (17-0, 14 KO), očekuje da će se to ponoviti kada se suprotstavi Parkeru prije nego što se Joshua suoči s bivšim UFC prvakom u teškoj kategoriji Francisom Ngannouom.

“Mislim da je to zato što je stalni pritisak Joycea slomio Parkera psihički i fizički. A kad je Parker zadao udarce, nije mogao uzdrmati Joycea tim udarcima. Dakle, na kraju dana, to je bio psihički i fizički pritisak. I ja to želim učiniti, ali na razorniji način. Osjećam da ću staviti psihički i fizički pritisak na Parkera, ali ću to učiniti bolje od Joycea i neće moći izdržati", zaključio je.

Linker
30. travanj 2024 10:18