K1 i Boks

Furyjev otac uvjeren da bi Zhilei Zhang nokautirao Usyka: ‘Premali je, nije sposoban primiti teškaški udarac‘

Zhilei Zhang i Oleksandr Usyk

 Nick Potts/Pa Images/Profimedia, Li Ying/Xinhua News/Profimedia
Scenarij u kojemu u ringu gledamo Zhanga i Usyka je jednostavno nemoguć, barem u nekom skorijem vremenu

Fanovi boksa su s velikim oduševljenjem dočekali vijest da će se uskoro ipak održati meč za ujedinjenje teškaških titula između Tysona Furyja i Oleksandra Usyka, no ostalim izazivačima to vjerojatno i nije najbolje sjelo.

Fury i Usyk potpisali su obostranu klauzulu o revanšu, što bi značilo da ćemo dvaput gledati njihovu borbu bez obzira na pobjednika. Pričekat će tako obavezni izazivači rasplet cijele situacije, no to nije spriječilo Furyjevog oca Johna da prognozira eventualni meč između Usyka i Zhileija Zhanga, a pretpostavit ćete koga bi favorizirao.

‘‘Kada ima svoju večer, Zhang će svakom teškašu na svijetu, osim Tysonu koji je apsolutno iznad svih, stvoriti probleme. Zhang bi nokautirao Usyka. On je jednostavno premali. U sekundi kada Zhang dotakne Usyka, nokautirao bi ga‘‘, rekao je John za Seconds Out.

‘‘S druge strane, Usyk bi se mogao izmicati i kretati se okolo, tim direktima ubadati bodove i pobjedu. No, dovoljno mu je da ga Zhang samo jednom uhvati jer je već i prije pokazao da nije sposoban primiti teškaški udarac. Ako Zhang pogodi, laku noć‘‘, dodao je.

Scenarij u kojemu u ringu gledamo Zhanga i Usyka je jednostavno nemoguć, barem u nekom skorijem vremenu. Sada nam slijede dva meča između Usyka i Furyja, a nakon toga, tko zna. Zhang je također već zagazio u četrdesete te je pitanje koliko ćemo još i njega dugo gledati u ringu.

No, valja se sada fokusirati na meč za apsolutnog prvaka, a sve ostale prognoze sada nisu ni važne.

Linker
03. svibanj 2024 11:12