K1 i Boks

IBF je konačno ažurirao rang ljestvice, evo protiv koga će se Hrgović iduće godine boriti za svjetsku titulu!

Filip Hrgović vs. Demsey McKean

 Philip Sharkey/TGS Photo/Shutterstock Editorial/Profimedia
Mnogi još uvijek ne vjeruju da će se IBF odreći novca i oduzeti pojas apsolutnom prvaku teške kategorije, no za sada tako obećavaju

Prošli tjedan su se pojavile informacije kako će IBF oduzeti pojas pobjedniku između Usyka i Furyja ukoliko budu radili revanš i ukoliko pobjednik taj isti pojas ne bude branio protiv našega Filipa Hrgovića.

Iako je mnogima to teško za povjerovati, izgleda da IBF ne namjerava odustati od ove odluke, a danas su konačno ažurirali rang ljestvice nakon prošlotjednog meča između Wallina i Gassieva. Hearn i Joshua su ‘‘bacili oko‘‘ na Hrgovića i titulu, no izgleda da im se želja neće ostvariti.

S obzirom da su rang ljestvice ažurirane, situacija je sljedeća; na listi izazivača Filip Hrgović je prvi, drugi je Otto Wallin nakon što je pobijedio Gassieva, dok je bivši svjetski prvak Anthony Joshua pao na treće mjesto.

Međutim, to nije sve. Michael Benson je upravo prenio informaciju da će IBF narediti da se Hrgović i Wallin bore za svjetsku titulu ukoliko Fury i Usyk budu radili revanš:

‘‘IBF je sada i službeno ažurirao rang ljestvice teške kategorije i naredit će da se Filip Hrgović (IBF #1) i Otto Wallin (IBF #2) bore za upražnjenu IBF titulu u teškoj kategoriji iduće godine, ako pobjedniku između Tysona Furyja i Oleksandra Usyka pojas bude oduzet kako se i očekuje. Anthony Joshua je IBF #3‘‘, napisao je.

Mnogi još uvijek ne vjeruju da će se IBF odreći novca i oduzeti pojas apsolutnom prvaku teške kategorije, no za sada tako obećavaju. Vidjet ćemo što će se dogoditi u budućnosti, no ovo su jako dobre vijesti za našeg najboljeg boksača te se nadamo da će IBF i održati svoju riječ.

Linker
15. svibanj 2024 20:38