K1 i Boks

Zhangov menadžer prozvao Hearna i Joshuu da ga izbjegavaju: ‘Novac je tu, no oni ovu borbu ne žele‘

 Zhang Zhilei 

 Li Ying/Xinhua News/Profimedia
Zhang je boksač koji sa sobom donosi puno rizika te je gotovo sigurno da ga Joshua nikada neće izabrati za svog protivnika

Prošloga je mjeseca kineski teškaš Zhilei Zhang potvrdio ono što je u četvrtom mjesecu učinio Joeu Joyceu, ali ovoga puta još uvjerljivije. Nokautom u trećoj rundi slavio je ovoga puta te je obranio svoj privremeni WBO pojas u teškoj kategoriji, a time je i potvrdio svoj status obaveznog izazivača.

Puno poznatih imena je nakon svega toga spomenulo Zhanga te je dobio dosta prozivki, no vrlo je malo onih koji bi ovaj meč uistinu i prihvatili. Zhangov savjetnik, Terry Lane, tvrdi kako su pokušavali doći do Eddieja Hearna i Anthonyja Joshue da se taj meč i organizira, međutim, naišli su na odbijenicu.

‘‘Eddie sve jako dobro zna. Stavi ugovor ispred nas, iste sekunde ćemo potpisati da se borimo protiv Anthonyja Joshue. Potpisali bismo to iste sekunde‘‘, rekao je Lane za GFunky Boxing.

‘‘Mogli bi smo to učiniti u Kini, mogli bi smo to učiniti u Saudijskoj Arabiji. Također, mogli bi smo to učiniti i u Velikoj Britaniji. Imamo puno izbora. Novac je također tu. To je ono što mi želimo učiniti. Znam što se događa s njihove strane – bez obzira na to što kažu javno – oni ne žele ovu borbu. Ne žele imati posla s Zhileijem Zhangom. Oni nas izbjegavaju, ali ovo je borba koju mi želimo‘‘, dodao je.

Zhang je boksač koji sa sobom donosi puno rizika te je gotovo sigurno da ga Joshua nikada neće izabrati za svog protivnika. Već mjesecima on i Hearn govore o toj famoznoj borbi protiv Deontayja Wildera, no i dalje nema nikakvih konkretnih pomaka kada je ona u pitanju.

Linker
02. svibanj 2024 08:40