K1 i Boks

Zhilei Zhang bi mogao na Joshuu? ‘Kinez nam je dosta lakši protivnik od Wildera, ali je i dalje opasan‘

Zhang Zhilei

 Li Ying/Xinhua News/Profimedia
Zhang će vjerojatno sada tražiti svoj napad na titulu kojeg je osigurao drugom pobjedom nad Joyceom, no svi znamo kako se u svijetu teškaškog boksa svašta može dogoditi

Proteklog je vikenda kineski teškaš Zhilei Zhang pokazao koliko je uistinu opasan. Ovog puta je protiv Joycea pobijedio na još uvjerljiviji način, i to teškim nokautom u trećoj rundi borbe. Joyce se pojavio identičan kao u prvom meču, samo preko 10 kilograma teži, što je bio recept za pravu katastrofu.

Iskoristio je to Zhang i vinuo se u sami vrh teškaškog boksa, a odmah je nakon pobjede prozvao Tysona Furyja. Međutim, izgleda da bi Zhang mogao dobiti priliku okušati se i protiv bivšeg prvaka Anthonyja Joshue, barem ukoliko je vjerovati riječima Eddieja Hearna.

‘‘Borba između Anthonyja Joshue i Joea Joyce bi bila opasna. Iskreno, on više ne bi trebao boksati uopće. Imao je odličnu karijeru, trebao je biti olimpijski prvak, osvojio je privremeni pojas u teškoj kategoriji, a siguran sam da je i zaradio hrpu novca. AJ udara jako kao Zhang, ali s puno većom brzinom. To nije meč koji treba organizirati, to je opasno za njega‘‘, rekao je Hearn za iFL TV.

‘‘Joshuu je uvijek zanimala borba protiv Zhileija Zhanga. Pobijedio ga je u amaterima, bila je to odlična borba. Naravno, mi bi to učinili u Kini. Također, možemo to učiniti i na Wembleyju. Željeli smo borbu protiv Wildera, ali može i Zhang. Mislim da je Zhang svakako lakši meč od Wildera, ali zašto ne?‘‘, dodao je.

Zhang će vjerojatno sada tražiti svoj napad na titulu kojeg je osigurao drugom pobjedom nad Joyceom, no svi znamo kako se u svijetu teškaškog boksa svašta može dogoditi. Tko zna, možda nekad i budemo gledali ovaj obračun.

Linker
18. svibanj 2024 06:39