K1 i Boks

Furyjev promotor nije siguran što je sljedeće za ‘Kralja Cigana‘: ‘Možda se ponovno umirovi‘

 Tyson Fury 

 Matt Davies/Pximages/Zuma Press/Profimedia
Ostaje nam za vidjeti koji će mu biti sljedeći potez, a Usyka sada čeka jedan od obaveznih izazivača među kojima je i Hrgović

Vjerojatno vam je jako dobro poznato sve što se ovih dana događalo na relaciji Usyk-Fury. Ukratko, Usyk je odlučio reći ‘‘dosta‘‘ Furyjevom prenemaganju i nerazumnim zahtjevima kojima je sabotirao borbu, tako da za sada nećemo gledati meč za ujedinjenje titula u teškoj kategoriji.

Usyk je popuštao od samog početka. S početnih 50/50 od ukupnog honorara, došao je do 70/30 u korist Furyja, no ‘‘Kralju Cigana‘‘ to nije bilo dovoljno nego je nastavio sa zahtjevima. Na dosta toga je Usyk prisao, no neki dan je morao reći ‘‘dosta‘‘. Frank Warren, Furyjev promotor, otrkio je potencijalne sljedeće korake za Furyja:

‘‘Trenutno je sve još uvijek svježe. Slušajte, možda se i umirovi. Ne znam što sada želi raditi. Učinit će onako kako želi. Novac je u Tysonu Furyju. Naravno da postoje ‘hardcore‘ boksački fanovi, ali ljudi koji donose novac su oni s ulice koji pojma nemaju tko ima koji pojas. Oni znaju tko je Fury, ali ne znaju tko je Oleksandr Usyk‘‘, rekao je Warren za SecondsOut.

‘‘Iskreno vjerujem da je Usyk ovo htio, nije ga zanimao novac nego se samo želio boriti za četiri pojasa. Ali on je taj koji se povukao iz borbe. Možete to zvati kako želite, prozivati i mene, prozivati Tysona Furya. Ali, oni su se povukli‘‘, dodao je.

Oni su se povukli, ali su ih Fury i tim oko njega natjerali na taj potez. Usyk je vlasnik tri od četiri relevantna pojasa te bi kao takav u najmanju ruku trebao biti ravnopravan s Furyjem, ali oni očito imaju neku drugačiju percepciju stvari.

Fury se možda opet umirovi, a Usyka sada čeka netko od obaveznih izazivača. Hoće li to biti Dubois ili Hrgović, saznat ćemi u narednom periodu.

Linker
24. travanj 2024 06:32