K1 i Boks

Furyjev promotor također okreće ploču: ‘Borba protiv Joshue je veća nego ona protiv Usyka!‘

Fury i Warren

 PA Images/Alamy/Alamy/Profimedia
Tvrdi da Fury donosi veliku vrijednost i da svi koji se bore s Fruryjem zarađuju ozbiljan i velik novac

Tyson Fury i Oleksandr Usyk su se sada i u javnosti okrenuli traženju drugih opcija za sljedeći nastup, a sve je to došlo nakon što su pregovori oko njihovog međusobnog meča propali. Usyk je pristao na dosta manje novca, preciznije na svega 30 posto honorara samo da se borba održi, no Fury je pregovore sabotirao i uskratio nas za ovu veliku borbu.

Filip Hrgović ili Daniel Dubois su najizgledniji protivnici za Usyka (obavezni izazivači), a ne zna se točno što će biti s Furyjem. Ponudio mu se Joe Joyce, a njegov promotor Frank Warren je sada počeo tvrditi kako je borba protiv Anthonyja Joshue veća nego ona protiv Usyka:

‘‘Ne znam hoće li se ta borba dogoditi, to je do Tysona. Ja osobno ne bih imao problema s tim, ali Tysonova je zadnja. Vidjet ćemo što će se dogoditi s Joshuom za vikend. Mislim da je to puno veća borba nego ona s Usykom‘‘, rekao je Warren za TalkSPORT.

‘‘Tysonove borbe u SAD-u i u Velikoj Britaniji su nam donijele preko tri milijuna pretplatnika i PPV-ova. Borba njega i Dilliana Whytea je zaradila najviše ukupnog novca u jednoj borbi u Velikoj Britaniji. Više nego Usyk i Joshua, to su činjenice. Tyson donosi veliku vrijednost i ljudi zarađuju ogroman novac boreći se s Tysonom. Puno više i od Canela. Nisu čak ni 80/20!‘‘, rekao je kasnije i za iFL TV.

Iako bi borba između Joshue i Furyja sigurno bila masovno popraćena, najveća borba koja se u ovom trenutku mogla organizirati je ona protiv Usyka. Jasno je da ju barem za sada nećemo gledati, no nadamo se kako će u budućnosti ipak doći do meča za ujedinjenje titula u teškoj kategoriji.

Linker
22. travanj 2024 20:44