K1 i Boks

Furyjev promotor o meču s Ngannouom: ‘Ovo je najveći meč ikad, srušit će sve rekorde, Saudijska Arabija će goriti!

Tyson Fury

 OWEN HUMPHREYS/PA IMAGES/PROFIMEDIA Owen Humphreys/pa Images/profimedia
Kaže da će uskoro prestići i Las Vegas po popularnosti mjesta održavanja priredbe

Frank Warren, promotor WBC prvaka u teškoj kategoriji Tysona Furyja, rekao je za podcast William Hill da je borba njegovog boksača s bivšim UFC prvakom Francisom Ngannouom 28. listopada (deseti mjesec) u Saudijskoj Arabiji najveći događaj u kojem je sudjelovao. Fury je izvan ringa od prosinca 2022., kada je pretukao i zaustavio Dereka Chisoru u njihovoj trilogiji, a Warren očekuje da će Furyjeva borba s Ngannouom biti pravi "blockbuster".

"Ovo je najveći događaj u koji sam ikada sudjelovao. Imate pravog prvaka i prvog teškaša u UFC-u. Momak iz UFC-a je odlučio da se želi boriti; Nemam problema s tim. To je masivan, masivan, masivan događaj; najveći događaj koji će oboriti rekorde blagajni”, objasnio je Warren za William Hill.

Posljednjih nekoliko godina Saudijska Arabija troši brdo novca da bi osigurala najveće moguće borbe, a Warren vidi da će Saudijska Arabija na kraju postati veliki rival Las Vegasu kada je riječ o osiguravanju visokoprofilnih PPV događaja.

“Jedan od problema koje smo imali s borcima prije ‘pay-per-viewa‘ je taj što su morali ići u Las Vegas. Znate li zašto? Zato što dobivaju naknadu za mjesto od kasina prije nego što počnete," rekao je Warren.

“Kada sam pokrenuo pay-per-view borbu s Mikeom Tysonom i Frankom Brunom – prvu emisiju na Skyu – to je promijenilo igru ​​jer smo tada mogli početi raditi hrpu emisija ovdje sa Showtimeom, mjestom gdje smo pokrenuli puno karijera boraca. Saudijska Arabija ima sve te kritike o tome, ali oni vani govore ‘Ovo je naša zemlja‘. Je li drugačije nego kada je Roman Abramovič došao u Chelsea ili kada se ista stvar dogodila Manchester Cityju?”, zapitao se Warren za kraj.

Linker
27. travanj 2024 21:06