K1 i Boks

Tom Aspinall upozorio Tysona Furyja: ‘Francis Ngannou napravit će ti više problema nego što bi Joshua, evo i zašto!‘

Tom Aspinall

 USA TODAY NETWORK/DDP USA/PROFIMEDIA Usa Today Network/ddp Usa/profimedia
Aspinall će pomoći Furyju u pripremama

Tom Aspinall smatra da Francis Ngannou može predstavljati drugačiju vrstu prijetnje Tysonu Furyju. WBC boksački prvak Fury bori se protiv bivšeg UFC prvaka u teškoj kategoriji Ngannoua u borbi od 10 rundi 28. listopada (deseti mjesec) u Saudijskoj Arabiji.

Aspinall će pomoći Furyju u pripremama za Ngannoua. Objašnjava da bi, iako Ngannou nije boksač, njegov neobičan stil mogao biti problematičan za Furyja.

“Pa, ako želite unutarnji pogled iz sparinga, vidite, netko poput Tysona koji boksa cijeli život, ili bilo koji boksač koji je boksao većinu svog života, mnogi se boksači bore vrlo slično. Ide dupli direkt, desnom rukom. Ide jedan-dva, lijevi kroše, takve stvari. Nije previše različito, pogotovo ako prolazite kroz amatersku ciklus i idete olimpijskom stazom i sve te stvari. Mnogi od ovih tipova imaju vrlo, vrlo slične stilove.”

Ngannou će potražiti pomoć od boksačke legende Mikea Tysona. Aspinall daje Ngannou priliku udarca i otišao je toliko daleko da je rekao da bi "Predator" mogao predstavljati veću prijetnju Furyju od Anthonyja Joshue, koji je nokautirao Roberta Heleniusa u sedmoj rundi prošle subote u Londonu.

“Kada ubacite nekoga poput Deontaya Wildera, poput Francisa Ngannoua, koji baca udarce u krug i aperkate i radi svakakve neortodoksne stvari, boksači nisu navikli na to koliko bi htjeli – na primjer, da su boksali Tyson Fury i Anthony Joshua, bila bi to najlakša borba ikad za njega. Najlakša borba ikad, jer je tako bazičan. Ide jedan-dva, ide dupli udarac, ide lijevim krošeom, desnom rukom. Ide jedan-dva lijevi kroše, osnovne kombinacije. Dok ako se bori protiv nekoga poput Wildera, koji samo nasumično baca veliki, kružni desni kroše. Tradicionalnom boksaču bit će mnogo teže boriti se s nekim tko nema takav stil borbe. Dakle, vidim da Francis donosi više problema nego što bi netko poput Anthonyja Joshue Tysonu Furyju”, zaključio je Aspinall

Linker
07. svibanj 2024 00:50