K1 i Boks

Zhilei Zhang i Joe Joyce izvagali se pred sutrašnji revanš, Britanac došao 11 kilograma teži no u prvom meču

Zhilei Zhang (lijevo) i Joe Joyce (desno)

 PHILIP SHARKEY/TGS PHOTO/SHUTTERSTOCK EDITORIAL/PROFIMEDIA Philip Sharkey/tgs Photo/shutterstock Editorial/profimedia
Zhang je također došao najteži u karijeri

Joe Joyce je održao svoje obećanje da će doći teži uoči revanša s visokim ulozima protiv Zhileija Zhanga, ali još uvijek ga nadmašuje njegov protivnik. Kineski teškaš pobijedio je Britanca u šest rundi posljednji put u travnju, a Joyceova odluka da se odmah vrati je ili pohvalan ili pogrešan izbor, ovisno o tome koga se pita.

Bez obzira na mišljenja, osigurao je šansu za ponovno osvajanje WBO naslova u privremenoj teškoj kategoriji, a time i mjesto broj jedan za susret s prvakom Oleksandrom Usykom.

Velika tema razgovora prije njihovog prvog susreta bila je Joyceova približavanja njegovoj najlakšoj težini u karijeri. Skinuo je gotovo sedam kilograma za borbu nakon izvrsne igre protiv Josepha Parkera.

Uzimajući se na vagu danas u Londonu, ‘The Juggernaut‘ je imao 127,5 kilograma – što je njegovo najteže u karijeri za gotovo pet kilograma. Rekao je da je prihvatio "konstruktivnu kritiku" da dođe "velik" na ovaj meč te je dobio 11,5 kilograma u pet mjeseci.

Zhang – koji je imao najveću težinu u karijeri (126) za prvi susret – oborio je taj rekord sa 130 kilograma, pretekavši Joycea za 2 i pol kilograma. Opći konsenzus među stručnjacima, borcima, navijačima, pa čak i samim Joyceom je da je bio nepotrebno lagan za prvu borbu.

Sada, iako ga to neće u potpunosti spriječiti da bude na krivom kraju Zhangovih oštrih udaraca, moglo bi pomoći u njegovom otporu. Zhang je razumljivo samouvjeren i predvidio je da će borba biti prekinuta u njegovu korist čak i ranije nego prošli put. S 40 godina, on zna koliko je važno zadržati ovu obaveznu poziciju i boriti se za naslov svjetskog prvaka što prije.

Podsjećamo, borba se odvija sutra navečer u OVO Areni, Wembleyju, a očekuje se da će to biti oko 23:30.

Linker
18. svibanj 2024 07:34