K1 i Boks

Tyson Fury se zapitao: ‘Jesam li uistinu toliki favorit? Ovo je 50-50 meč, ali ću ga nokautirati‘

Tyson Fury 

 Dave Shopland/Shutterstock Editorial/Profimedia
Sve osim uvjerljive pobjede Furyja će biti veliko iznenađenje ove subote, a za očekivati je da će tako i biti

Boksački meč između Tysona Furyja i Francisa Ngannoua nam se približava, a ove će se subote konačno i naći u ringu. Svoj debi u profesionalnom boksu će Ngannou imati protiv najtežeg protivnika kojeg je mogao pronaći, no on je izjavio kako je već pobijedio samim ugovaranjem ovog meča.

Furyja se, s druge strane, kritiziralo što je uopće prihvatio ovakav meč, no situaciju je ispravio ugovaranjem borbe protiv Usyka. Međutim, ne otpisuje tako olako Ngannoua jer je rekao da je ovaj meč 50-50, ali da ga Ngannou ‘‘ne može pogoditi ni šakom riže‘‘:

‘‘Ovo je veliki boksački meč, dobrodošli u veliko vrijeme za boks. On će se ili utopiti ili će proplivati, ali u svakom slučaju ću ga nokautirati. No, jesam li ja baš toliki favorit? Veliki dečki mašu jedni prema drugima, a onaj koji primi prvi težak udarac, ide dolje. Mislim da je ovaj meč 50-50. Tko prvi pogodi težak udarac, pobjeđuje‘‘, rekao je Fury za MMA Junkie prilikom dolaska u Abu Dhabi.

‘‘Nikada u svom životu nisam bio zabrinut. Vrlo je teško pogoditi me, čak i da imaš šaku riže. Ja sam kao Matrix, Neo. Zaustavim. Ja sam taj. Ovo je boksački meč, pravi regularni meč. Ako počne raditi nešto glupo, bit će diskvalificiran‘‘, dodao je.

Sve osim uvjerljive pobjede Furyja će biti veliko iznenađenje ove subote, a za očekivati je da će tako i biti. Ukoliko pak Ngannou uspije šokirati svijet, napravit će pravi kaos na vrhu teškaškog boksa, a na Furyju je da to spriječi i osigura pobjedu.

Linker
03. svibanj 2024 06:48