K1 i Boks

Furyjev promotor: ‘Pa što ako Joshua pobijedi Wildera? Tyson ga je ionako tri puta pobijedio!‘

Tyson Fury vs. Deontay Wilder
 

 Daily Mail/dmg media/Profimedia
Istina je da u toj borbi u igri neće biti nikakav pojas, svejedno se radi o dva ponajveća teškaša današnjice i dvije ponajveće zvijezde današnjeg boksa

Potencijalni meč između Anthonyja Joshue i Deontayja Wildera je u posljednje vrijeme vruća tema, a ponovno je aktualna postala nakon Joshuine subotnje pobjede nad Robertom Heleniusom. Joshua je nokautirao ‘‘Nordijsku noćnu moru‘‘ te je Wilder sada izgledan sljedeći izazov, no naravno, valja pričekati službenu potvrdu meča.

Bio bi to sigurno važan meč za obojicu, a to je nešto što fanovi definitivno žele gledati. Međutim, Furyjev promotor Frank Warren u tom meču ne vidi nikakvu težinu, pogotovo jer je Fury tri puta pobijedio Wildera. Tako on kaže, no pobijedio ga je dvaput jer je prvi meč vođen kao neriješen.

‘‘Uhvatio ga je s velikim udarcem. Ali, budimo realni, on (Joshua, op.a.) je tip koji posjeduje veliki udarac te se borio s tipom kojeg obično nokautiraju na toj razini boksa. Ništa novo ne možete vidjeti o Joshui u toj borbi. Tyson je Wildera pobijedio tri puta, tako da ukoliko Joshua pobijedi Wildera, a ne mislim da hoće, pa što onda?‘‘, rekao je Warren za Boxing Social.

‘‘Tyson ga je pobijedio tri puta i vjerojatno mu oduzeo dosta kilometara od njegove karijere. Tyson je na njemu napravio dobar posao, pogotovo u trećoj borbi, te iako je imao Tysona u nokdaunu, bila je teška borba za obojicu. Wilder iz te borbe nije izašao psihički dobar. Ako Joshua pobijedi Wildera, to će biti irelevantno, a neće ga pobijediti‘‘, dodao je.

Istina je da u toj borbi u igri neće biti nikakav pojas, svejedno se radi o dva ponajveća teškaša današnjice i dvije ponajveće zvijezde današnjeg boksa. To će sa sobom donijeti ogroman publicitet, a pobjeda će obojici puno značiti.

Linker
19. travanj 2024 19:35