K1 i Boks

Umirovljeni britanski boksač dao nevjerojatno predviđanje borbe Furyja i Ngannoua: ‘On bi ga mogao ubiti u ringu, ne šalim se!‘

David Haye

 JAMES FEARN/PPAUK/SHUTTERSTOCK EDITORIAL/PROFIMEDIA James Fearn/ppauk/shutterstock Editorial/profimedia
Mora se priznati da su mu argumenti zanimljivi

Povratak Tysona Furyja u ring protiv Francisa Ngannoua još uvijek stvara mnogo naslovnica, ponekad i našu, moramo priznati. Umirovljeni britanski borac David Haye rekao je da bi Kamerunac, ako poželi, mogao ubiti ‘Gypsy Kinga‘. Govoreći za Seconds Out, Haye je rekao da bi milijuni obožavatelja MMA-a voljeli vidjeti Ngannoua – kojeg trenira boksačka legenda Mike Tyson – da krši pravila i guši Furyja kada se potuku u Rijadu u listopadu.

“Tko bi ga mogao zaustaviti? Ako uhvati ‘rear naked choke‘, tko ga može zaustaviti? Vjerojatno bi ga mogao ubiti. Tko bi ga fizički mogao skinuti? Morao bi ga upucati ako to odluči učiniti, toliko je moćan. Zadržao bih ga jako daleko od sebe da sam na mjestu Tysona.”

Haye je zatim upitan vrijedi li stara poslovica da u boksu teške kategorije jedan udarac može promijeniti borbu istinita s u ovom slučaju, ali on se, na iznenađenje mnogih, baš i nije složio, koliko god da zna jačinu Ngannouovog udarca.

“To je boks u teškoj kategoriji, on nikada nije boksao, tako da se to zapravo ne odnosi na Ngannoua. Barem je Conor McGregor imao neki oblik amaterskog pedigrea prije nego što se borio s Floydom Mayweatherom. To je razlog zašto je uspio održati nekoliko rundi. Izgledalo je kao legitiman meč, možda zato što je Floyd Mayweather to dopustio.”

Haye predviđa laganu noć za Furyja, samo je pitanje hoće li WBC prvak odlučiti napraviti zabavnu borbu za navijače.

“Hoće li on otići tamo i samo ga otpraviti? Ili će ga svezati, izmoriti, pogoditi ga nekoliko udaraca po tijelu i prirediti show? Mislim da je Fury dovoljno dobar da ga učini zabavnim, ili bi mogao otići tamo kao što je učinio s Deontayjem Wilderom drugi put i samo ga uništiti. Volio bih da izvuče šest, sedam rundi, razbije ga i pokaže zašto postoji razlika između profesionalnih boksača i MMA boraca”, zaključio je, ne dajući "Predatoru" apsolutno nikakve šanse.

Linker
30. travanj 2024 13:47