K1 i Boks

Furyjev promotor priznao da su prestali podcjenjivati Ngannoua: ‘Kada smo ga vidjeli uživo...‘

Francis Ngannou 

 Philip Sharkey/TGS Photo/Shutterstock Editorial/Profimedia
Ngannou je daleko od borca kojeg se smije podcijeniti, no ukoliko realno sagledamo sve parametre, Fury je ipak za njega puno bolji boksač

Neće idućega mjeseca Francis Ngannou imati lagan zadatak u svom boksačkom debiju. Tyson Fruy boksač je kojeg mnogi smatraju najboljim teškašem današnjice, tako da bi mu to bio težak zadatak i da ima profesionalnog iskustva u boksu – a nema. Bit će mu ovo prvi meč, a bit će zanimljivo vidjeti kako će to izgledati.

Mnogi Ngannouu ne daju nikakve šanse, a oni koji mu daju, daju mu ih u prvih nekoliko rundi. Dakako, Fury ne smije dopustiti da ga Ngannou pogodi i ugrozi jer bi mu poraz od Francisa značio pravu katastrofu, a toga je svjestan i njegov promotor Frank Warren.

‘‘Razumijem da postoji jedan dio boksačkih fanova koji ne žele gledati ovaj meč, a ne namjeravam se više ponavljati oko onoga što sam govorio kako nismo uspjeli doći do borbi koje smo uistinu željeli. Ja samo vjerujem da ne smijemo podcijeniti Francisa Ngannoua, a kad smo ga vidjeli uživo, to smo potvrdili. On će se doći boriti i ne mogu zamisliti ni minutu te borbe u kojoj će Francis biti lagan posao‘‘, rekao je Warren za BoxingScene.

‘‘On je robustan, spreman za borbu i snažan. Također, ako je vjerovati našem boksaču Joeu Joyceu, uopće nije loš boksač. Kako god, svakako ne očekujem da će nadboksati Tysona. Francis će tamo doći i pokušati pogoditi‘‘, između ostalog je nadodao.

Ngannou je daleko od borca kojeg se smije podcijeniti, no ukoliko realno sagledamo sve parametre, Fury je ipak za njega puno bolji boksač. No, ukoliko ga počne podcjenjivati, mogao bi se naći u problemima.

Linker
24. travanj 2024 06:48