K1 i Boks

‘Laku noć‘, riječi su kojima je Ngannou opisao što će se dogoditi ako pogodi Furyja, ‘Gypsy King‘ odmah uzvratio

Tyson Fury

 PA Images/Alamy/Alamy/Profimedia
Dvojica teškaša dala su svoje viđenje situacije prošli tjedan na konferenciji za medije

Tyson Fury i Francis Ngannou protekli tjedan započeli su s promocijom svog meča, a u Londonu su održali prvu konferenciju za medije. Otprilike mjesec i pol dana dijeli nas od njihovog meča (28.10.), a konferencijom za medije privukli su velik interes fanova.

U više navrata pričali smo vam o detaljima tog događaja, no vrlo zanimljiva situacija dogodila se na upit ‘‘Što će se dogoditi ako Ngannou uspije pogoditi čistim udarcem?‘‘

‘‘Laku noć. Ugasit će se svjetla.‘‘, kratak je bio Ngannou.

Tyson Fury također ne osporava udaračku snagu Francisa Ngannoua. ‘‘Gypsy King‘‘ svjestan je da Kamerunac snažno udara, a čak je i Furyjev otac istaknuo kako će svom sinu ‘‘morati prišiti glavu na ramena‘‘, ako Ngannou pogodi čistim aperkatom. Tyson Fury ipak vjeruje kako ga Ngannou neće niti pogoditi čistim udarcem.

‘‘Slušajte, tip je snažan udarač. Vidljivo je da se radi o velikom i snažnom tipu, jako dobre građe. Ali znate što, ja sam se i prije borio sa snažnim udaračima kao što su Deontay Wilder, pa čak i stari ‘Dr. Steelhammer‘ Vladimir Kličko. Zajednička stvar njima dvojici bio je snažan udarac, ali niti jedan od njih nije me mogao pogoditi takvim udarcem.‘‘, rekao je Fury, kao da je smetnuo s uma da ga je Wilder nekoliko puta slao u nokdaun, a u prvom meču bio je jako blizu pobjede nokautom.

‘‘Okej je kad ste veliki, snažni udarač i pritom udarate metu koja se ne kraće. Ali poprilično je teško pogoditi takvim udarcem onda kad se meta kreće. Ne možete pogoditi ono što ne vidite. Ja nisam najbolji u ovome što radim zato što me lako pogoditi. Ja sam najbolji u svom poslu zato što me najteže pogoditi od svih svjetskih prvaka kroz povijest. To su činjenice i ESPN to može potvrditi. Ngannou trenira i precizan je sa svojim udarcima, ali mislim da me ne može pogoditi. Mislim da me nitko ne može čisto pogoditi, a to je činjenica. Čak i ako me netko pogodi, ja ću se ustati. Bio sam već u nokdaunu, ali uvijek sam se pridigao. Nikada me nećete zadržati dolje i zato jedva čekam ovaj meč.‘‘, rekao je ‘‘Gypsy King‘‘.

Francis Ngannou definitivno će se najviše oslanjati na svoju udaračku moć i to je zapravo nešto što daje ovom meču zanimljivost. Razlika u vještini, tehnici, iskustvu i svemu ostalom, zbilja je prevelika, ali Ngannouova nokauterska moć uzbuđuje fanove. Upitno je ipak koliko je Ngannou moćan udarač među elitnim boksačima. Lako je moguće da boksači poput Deontayja Wildera ili Vladimira Kličko udaraju snažnije od Francisa, a svejedno nisu pronašli način za nokautirati Furyja. Teško je stoga očekivati da će Francis pronaći način, ali sve ćemo saznati krajem desetog mjeseca.

Linker
17. svibanj 2024 20:05