K1 i Boks

Furyjev promotor se pita: ‘Zašto Anthony Joshua ne prihvati borbu protiv Filipa Hrgovića?‘

Hrgović i Joshua

 Instagram (filip Hrgovic, Anthony Joshua)
Šanse da Joshua sada prihvati meč protiv Hrgovića su nikakve jer ne želi preuzimati veći rizik, barem u sljedećem meču

Proteklih dana učestalo kruže informacije kako je Anthony Joshua u pregovorima za revanš protiv Dilliana Whytea ovog ljeta, a plan im je odraditi još dvije borbe do kraja ove godine. Prvi bi bio Whyte, a onda bi u dvanaestom mjesecu najvjerojatnije pokušali dogovoriti borbu protiv Deontayja Wildera.

To nije promaklo Furyjevom promotori, Franku Warrenu. Warren je prozvao Joshuu zato što izbjegava ozbiljnije protivnike koji su na svom vrhuncu, a zapitao se i zbog čega Joshua ne prihvati meč protiv Filipa Hrgovića:

‘‘Dakle oni se igraju ‘matchmakera‘ za Tysona Furyja, ali pogledajte samo rang ljestvice. Zamislite da se sada AJ bori protiv Whytea, a Usyk protiv Duboisa. Reći ću vam jednu stvar – da se Joshua želi boriti protiv Hrgovića, to može odmah‘‘, rekao je Eddie Hearn nedavno.

‘‘S kim će se Joshua boriti u osmom mjesecu? Odbio je Furyja i 60/40 raspodjelu honorara te priliku da uzme pojas. Dobio bi 40 posto honorara, a da ode na licitaciju, nema šanse da bi toliko dobio. Prestanite kriviti Tysona. Narativ je sad takav. S kim će se uopće AJ boriti, zašto ne prihvati neku borbu? Zašto se ne bori s nekim drugim tipom iz njihovog kampa, Filipom Hrgovićem?‘‘, zapitao se Frank Warren, Furyjev promotor.

Šanse da Joshua sada prihvati meč protiv Hrgovića su nikakve jer ne želi preuzimati veći rizik, barem u sljedećem meču. Njihov cilj je borba protiv Wildera krajem godine, a ukoliko bi se dogodilo da Joshua od nekoga izgubi, ne samo da bi ta borba propala nego bi to značio i kraj njegove karijere.

Linker
19. travanj 2024 22:07