UFC

Roy Jones Jr. o Joshui: ‘Zašto bi se netko borio s Furyjem nakon najgoreg izdanja u karijeri?‘

Anthony Joshua

 Dave Shopland/Shutterstock Editorial/Profimedia
Legendarni boksač smatra da Joshua radi dobar potez izbjegavanjem Furyja

Anthony Joshua više ne drži svjetske titule u teškoj kategoriji, ali dojam je da još uvijek može birati s kime će se boriti u sljedećim nastupima. ‘‘AJ‘‘ jednostavno kotira kao ponajveća zvijezda u teškoj kategoriji i nije tajna da je Joshua protivnik kojem se Tyson Fury vjerojatno najviše nada.

‘‘Gypsy King‘‘ godinama ističe Joshuu kao interesantnog protivnika, ali još nisu došli u priliku za međusobni obračun. Dojam je da se ove godine otvara mogućnost za taj meč, jer Tyson Fury je trenutno bez obveznog izazivača za WBC-ovu titulu i muči se s pronalaskom protivnika.

Furyjevi predstavnici navodno su čak i uputili ponudu Joshuinom promotoru Eddieju Hearnu, a meč se trebao održati u devetom mjesecu na Wembleyju. Joshua i njegov tim ipak nisu voljni ulaziti u pregovore s Furyjem, barem zasad ne. Prema Hearnovim informacijama, Joshua će 12. kolovoza (osmi mjesec) boksati protiv Dilliana Whytea, a krajem godine vjerojatno protiv Deontayja Wildera.

Možda je to i dobar potez za Joshuu, a ukoliko dođe do pobjede u oba meča, Tyson Fury postao bi realna i logična opcija u sljedećoj kalendarskoj godini. S time se slaže i legendarni Roy Jones Jr. Naime, Jones je u razgovoru za Boxing News istaknuo kako je Joshua napravio dobar potez izbjegavanjem meča s Furyjem.

‘‘Zašto bi se netko borio s Tysonom Furyjem nakon najgoreg izdanja u dosadašnjoj karijeri? Koliko to ima smisla? Tko od nas vjeruje da bi Joshua na temelju svog posljednjeg izdanja mogao poraziti Furyja? Zar itko vjeruje u to?‘‘, započeo je Jones.

Legendarni boksač zapravo je aludirao na Joshuinu lošu izvedbu u meču protiv Jermainea Franklina. ‘‘AJ‘‘ je porazio Franklina jednoglasnom odlukom sudaca, ali Franklin je daleko od elitnog teškaša i očekivao se uvjerljiviji nastup Joshue. ‘‘AJ‘‘ je uoči tog meča počeo surađivati s Derrickom Jamesom, a Roy Jones Jr. smatra da se Joshua treba dodatno uskladiti sa svojim trenerom prije eventualnog meča s Furyjem.

‘‘Morate uspostaviti razumijevanje sa svojim timom prije nego prihvatite meč takve težine. Joshua očito još nije u potpunosti ‘kliknuo‘ sa svojim novim trenerom. Koliko bi glupo bilo prihvatiti meč protiv najboljeg tipa u kategoriji prije nego što se uskladite s novim trenerom? Dakle, ne trebamo upariti Joshuu s Tysonom Furyjem u ovom trenutku.‘‘, zaključio je Roy Jones, a teško je osporiti njegove navode.

Linker
20. travanj 2024 10:53