K1 i Boks

John Fury bez dlake na jeziku: ‘Ako se Usyk želi boriti, mora se ispričati! On je lažljivac i kukavica!‘

Oleksandr Usyk

 PA IMAGES/ALAMY/ALAMY/PROFIMEDIA Pa Images/alamy/alamy/profimedia
Kao i u većini slučajeva, problem je u novcu

John Fury odbacio je svaku mogućnost mega-borbe između njegovog sina Tysona i Oleksandra Usyka osim ako se Ukrajinac javno ne ispriča. Bilo je značajnih razgovora između oba tabora o neospornom susretu na Wembleyju u travnju, ali to je povučeno iz rasporeda jer se nisu mogli dogovoriti oko podjele novca za uzvrat.

Prošli mjesec Tyson Fury otkrio je da je Usyk odbio značajnu svotu novca za borbu, koja bi bila isplaćena u omjeru 70/30 u korist "Gypsy Kinga".

Ukrajinac je tražio da se brojevi preokrenu za uzvrat ako pobijedi u njihovom početnom okršaju. Umjesto toga, Usyk bi trebao braniti svoje WBA (super), IBF i WBO naslove prvaka u teškoj kategoriji protiv Daniela Duboisa, te će za svoj trud u džep spremiti 4,8 milijuna funti (6 milijuna dolara).

Posljedice razgovora između Furyja i Usyka dovele su do krvavog rata između oba tabora, pri čemu su krivnje bačene na obje strane, a sada je John Fury za Seconds Out Boxing rekao da neće biti pomirenja ako se Usyk ne ispriča.

"Postoji samo jedan lažljivac i to su on i njegov tim. Nije želio svađu. 30 posto mu je bilo previše, i dalje je mogao zaraditi 17 milijuna funti na Wembleyu. To pokazuje koliko je lažljivac i kukavica kada boksa protiv Daniela Duboisa za kikiriki u usporedbi s njim. Ima li to smisla?", rekao je Furyjev otac.

Nakon toga uputio je oštre prijetnje da od te borbe možda uopće neće biti ništa.

"Tyson će se boriti protiv bilo koga, bilo gdje u svijetu, ako je poslovni smisao ispravan. Reći ću vam što će se ovdje dogoditi - sve dok ne napravi pravi video koji objašnjava što je učinio, recite istinu, možda se nikada neće boriti s Tysonom. Udvostručio je svoj napad, dodavši: ‘Prava je istina da se mali ukrajinski zec ne želi boriti s Furyjem‘. On pokušava okrenuti javnost protiv njega, što im je dobro pošlo za rukom jer je javnost ionako blesava, zar ne? Oni vjeruju svom tom smeću. Da znaju o poslu koliko mi znamo, bilo bi im puno bolje", zaključio je.

Linker
20. svibanj 2024 07:40