K1 i Boks

Furyjevom bratu zabranjen ulazak u SAD zbog povezanosti s kriminalcem za kojim je raspisana tjeralica

Tommy Fury

 Profimedia
Tommy Fury neće moći sudjelovati u konferenciji za medije predviđenoj za promociju njegovog meča

Meč između Tommyja Furyja i Jakea Paula mogao bi postati jedan od onih koji se više puta pokušava ugovoriti, ali uvijek se nešto ispriječi. Dvojica mladih boksača trebali su se obračunati još krajem prošle godine, ali Fury je nekoliko dana prije meča otkazao nastup zbog ozljede rebara i infekcije u prsima.

Borba je ponovno ugovorena za 6. kolovoza (osmi mjesec), ali Tommy Fury jedno vrijeme se nećkao oko prihvaćanje ponude jer njegov otac John Fury ne smije kročiti na tlo SAD-a. Jake Paul brzo ga je isprozivao zbog toga, a Tommy Fury je nasjeo na Jakeove prozivke i prihvatio je meč.

Novi problemi danas su isplivali na površinu. Tommy Fury pokušao je otputovati u SAD na konferenciju za medije kojom bi najavili ovaj meč, ali izrečena mu je zabrana putovanja u Sjedinjene Američke Države.

Dok njegov otac ima kriminalni dosje te je iza njega izdržavanje zatvorske kazne zbog nanošenja teških tjelesnih ozljeda, Tommy Fury naišao je na nešto drukčije probleme. Naime, određene članove obitelji Fury povezuje se s Danielom Kinahanom, irskim osuđenim kriminalcem za kojim je raspisana tjeralica u SAD-u te nagrada od 15 milijuna dolara za legitimne informacije o njemu i njegovoj obitelji. Kinahan i njegova obitelj upleteni su u mrežu organiziranog kriminala povezanog s trgovinom droge, a Daniel je osnivač poznate boksačke organizacije MTK Global, a u srijedu je objavljeno kako ta organizacija prestaje s radom zbog sankcija koje su vlasti uvele ovom kriminalcu iz Irske.

Kinahan kartel prema optužbama upleten je i u mafijaški obračun pod nazivom ''Hutch-Kinahan feud'', a rezultat toga sukoba jeste i 18 počinjenih ubojstava, od kojih se većina dogodila na ulicama Dublina od devetog mjeseca 2015. godine pa nadalje. Kinahan trenutno živi u Dubaiju.

Tyson Fury koji je ujedno polubrat Tommyja Furyja, nekoliko puta viđen je u društvu spomenutog kriminalca i uoči svog meča protiv Dilliana Whytea, našao se na meti mnogih medija upravo zbog toga. ''Gypsy King'' bio je izrazito nervozan kad god bi se došlo na tu temu i odbacivao je svaku povezanost s kriminalnim radnjama u koje je Kinahan upleten.

Nedugo nakon što Tommyju nije dopušten let u SAD, mladi boksač oglasio se putem svog Instagram profila.

''Prije nego itko pokušati nešto razjasniti, želim vam ja objasniti što se dogodilo. Moj tim i ja jutros smo došli na Heathrow aerodrom kako bi odletjeli na konferenciju za mediju. Čim sam kročio na aerodrom, jedan od zaposlenika domovinske sigurnosti odveo me sa strane i objasnio mi je kako mi je zabranjen odlazak u SAD zbog razloga koji su meni navodno već poznati. Ja nisam učinio apsolutno ništa krivo i nemam pojma zašto mi nije dopušteno otputovati u SAD.'', rekao je Tommy, a u nastavku obraćenja naveo je kako se radi o problemu koji će sada morati rješavati u suradnji s veleposlanstvom. 23-godišnjak je istaknuo kako mu ovo sada stvara puno veće probleme nego sama borba.

Naravno da Jake Paul nije dobro reagirao na ovakve vijesti i odlučio je ponovno podbadati svog protivnika.

''Tommy, neovisno o tome koliko jako se pokušavaš izvući iz ove borbe, ja ću učiniti sve što je u mojoj moći da ne uspiješ u tome. Moj tim i ja jasno smo ti objasnili korake koje moraš učiniti da riješiš svoju najnoviju izliku. Prihvati ih ili priznaj da si mala uplašena kuja'', napisao je Paul putem Twittera.

Tommy Fury u osmom mjesecu prošle godine odradio je svoj debi na američkom tlu, a jednoglasnom odlukom sudaca pobijedio je Anthonyja Taylora. Tada nije bilo problema s ulaskom u državu, ali situacija s Kinahanom se drastično promijenila od tada i vidjet ćemo kako će se ovo rasplesti.

Linker
26. travanj 2024 15:45