K1 i Boks

Gabrijel Veočić dominantno svladao Allahverdiyeva u polufinalu i napada zlatnu medalju na Europskim igrama!

Gabrijel Veočić

 Screenshot (arena Fight)
Finale je na rasporedu već sutra

Gabrijel Veočić nastavio je sjajan niz na Europskim igrama u Krakovu! U polufinalnom meču dominantno je pobijedio Azerbajdžanca Murada Allahverdiyeva te osigurao plasman u finale te će se u subotu boriti za zlato.

Nakon što je osigurao plasman na Olimpijske igre pobjedom u četvrtfinalu, Gabrijel Veočić danas je odradio polufinalni meč protiv azerbajdžanskog predstavnika, Murada Allahverdiyeva. Veočić, koji se bori u kategoriji do 80 kilograma, u ovaj je meč ušao rasterećen ako pričamo o plasmanu na OI, no zasigurno nije želio ovdje završiti svoj put na ovoj smotri.

Odmah u prvoj rundi Veočić je sjajno pogađao protivnika direktima te niti u jednom trenutku nije bilo upitno tko će uzeti prvu rundu na sudačkim karticama, koju je naš boksač jednoglasno dobio 5-0. U drugoj rundi njegov protivnik postao je nešto agresivniji te je bilo dosta otvorenih razmjena, no Veočić je sve to uspješno eskivirao te nastavio precizno pogađati raznim kombinacijama, a na kraju je dobio i tu rundu rezultatom 4-1, što je značilo da Allahverdiyev mora ići na prekid.

Ipak, azerbajdžanski boksač u zadnjoj rundi nije imao dovoljno snage da uspije preokrenuti meč u svoju korist. Nekoliko je puta povezao dobre kombinacije direkata i krošea, no Veočić je to izdržao bez problema te je s ukupno 5-0 (30- 27 x4, 29-28) na sudačkim karticama prošao u finale!

Njegova posljednja borba na ovom natjecanju i duel za zlato bit će već u subotu u 19:15, a borit će se protiv Ukrajinca Oleksandra Khyzhniaka koji je u svom polufinalnom meču svladao Talijana Salvatorea Cavallara.

Bravo Gabrijel i sretno u finalu!

Linker
24. travanj 2024 14:18