K1 i Boks

Gabrijel Veočić zaustavljen u finalu Europskih igara, Ukrajinac Kyzhniak suvereno došao do zlatne medalje

Borba Gabrijela Veočića za zlato

 DAMIR SENčAR HOO Damir Senčar Hoo
Najbitnija stvar je da je ranije osigurao plasman na Olimpijske igre

Gabrijel Veočić (22) osvojio je srebrnu medalju na Europskim igrama u Poljskoj. U finalu boksačkog turnira u poluteškoj kategoriji izgubio je prekidom u drugoj rundi. Sudac je zaustavio borbu.

Ovo je jedna od najvrjednijih medalja u karijeri mladog borca iz Slavonskog Broda koji je i europski prvak do 22 godine (2021. godine u Poreču), a kvalitetu u mlađim kategorijama na kontinentalnoj razini pokazivao je i kao kadet (bronca 2016. godine), junior (srebro 2017. godine) i mlađi senior (bronca 2019. godine)

Obojica su otvoreno krenuli u prvoj rundi, poruke sa strane hrvatskih navijača naslućivale su i da bi bodovni suci trebali biti na strani Veočića. Kao i šutnja Ukrajinaca koji su u dvorani u Nowom Targu bili brojniji. No, Khyzhniaku nije trebalo dugo da preuzme kontrolu borbe. Veočić je bio i na konopcima, tako da su mu 38 sekundi prije kraja prve runde i brojali. Četvorica sudaca su rundu ocijenili 10-9, a Alžirac 10-8. Preostali bodovni suci bili su iz Kanade, Mongolije, Filipina i Republike Koreje.

Sljedeća runda nastavila se kao završetak prethodne. Na sredini druge runde ponovno su mu brojali, i ovaj put je bio na nogama, ali je trener i otac Pero Veočić zamahao ručnikom i odlučio predati borbu. Gabrijelu se taj potez možda nije svidio, ali ukrajinski stroj je ove subotnje večeri bio premoćan za našeg borca.

"Nisam ovo još doživio, ovo je najteži suparnik s kojim sam boksao. Bio je vrlo težak tempo. Jučer sam već malo ozlijedio ruku, a danas sam ju još više, ali ne tražim izgovor. Bio je bolji boksač i sad znam što očekivati na Olimpijskim igrama, spremit ću se maksimalno. Žestok je borac, sada znam što mi treba da pobijedim najbolje", rekao je Veočić nakon borbe.

Gabrijel, glavu gore i čestitke na srebru i izborenim Olimpijskim igrama!

Linker
27. travanj 2024 08:43