K1 i Boks

Gabrijel Veočić u polufinalu Europskih igara, osigurao je medalju i izborio plasman na Olimpijske igre!

Gabrijel Veočić

 TOMISLAV KRISTO/CROPIX Cropix
Primarni cilj je ostvaren, a sada je pred 21-godišnjim Brođaninom polufinale i prilika da nastavi put prema naslovu prvaka

Gabrijel Veočić u meču osmine finala Europskih igara u Krakovu slavio je protiv Estonca Stivena Aasa (kategorija do 80 kilograma), osiguravši tako (najmanje brončanu) medalju ali i - plasman na Olimpijske igre u Parizu sljedeće godine!

Najbolji hrvatski amaterski boksač od prve je sekunde meča zagospodario ringom i, na sebi svojstven način, demonstrirao tehničku nadmoć, dominirao nad protivnikom, te iz gotovo svake izmjene udaraca izlazio kao pobjednik. Kao i u prethodnim mečevima, u kojima je slavio nad bugarskim predstavnikom Kristijanom Nikolovom, odnosno rumunjskim reprezentativcem Andreijem Aradoaiejem, 21-godišnji Brođanin isporučio je suverenu i uvjerljivu izvedbu, te kontrolirao borbu i, na koncu, zasluženo slavio jednoglasnom sudačkom odlukom. Svih pet sudaca bodovalo je prvu i treću rundu u Veočićevu korist, dok je u drugoj rundi jedino japanski sudac dao prednost Aasu.

Veočić je tako svoj primarni cilj ostvario, a to je plasman na Olimpijske igre, no sada je pred njim polufinale i prilika da nastavi put prema naslovu prvaka. Prvu prepreku na tom putu predstavljat će mu Azerbajdžanski predstavnik Murad Allahverdiyev, s kojim će odmjeriti snage u petak (15.45).

Ranije u srijedu Sara Beram nije uspjela izboriti polufinale u kategoriji do 60 kilograma, budući da je u četvrtfinalu jednoglasnom sudačkom odlukom izgubila od srpske predstavnice Natalije Šadrine. U polufinale Europskih igara se, nažalost, nije uspio plasirati ni Marko Čalić, koji je u četvrtfinalnom okršaju (kategorije do 92 kilograma) odlukom sudaca (4-1) izgubio od Irca Jacka Marleyja. Trojica sudaca (Indonežanin, Amerikanac i Indijac) su sve tri runde bodovale u korist Čalićevog protivnika, sudac iz Šri Lanke je 20-godišnjem Ircu dodijelio dvije runde, a samo je sudac iz Tajvana dao prednost 35-godišnjem hrvatskom boksaču dodijelivši mu dvije runde. Iskusni Puljanin tako je ostao bez mogućnosti osvajanja odličja, ali i bez plasmana na OI.

Linker
22. travanj 2024 04:42