K1 i Boks

Garcia poručio Davisu: ‘Nisi veća zvijezda od mene, ali pregristi ću ego i dati ti 50:50‘

Ryan Garcia i Gervonta Davis

 Instagram
Ozbiljno se počelo raditi na velikom boksačkom meču lake kategorije

Otkako su se u lakoj kategoriji profesionalnog boksa iskristalizirala imena poput Ryana Garcija, Teofima Lopeza, Devina Haneya, Gervonta Davisa i nekih drugih boksača, neprestano čekamo da krenu ugovaranja njihovih međusobnih mečeva.Ipak, potencijalno najuzbudljivija kategorija svjetskog boksa razvija se konstantno tako da svi grade svoj put van ovih drugih. Nekih pregovora je bilo, ali mečeva ne.

Osim pregovora bilo je i prepucavanja, kojeg je sad došla nova serija, ali čini se uz malo veću šansu nego inače da do meča uistinu dođe. Ryan Garcia i Gervonta Davis imaju želju odraditi međusobni meč, a s neke financijske strane bi to bio i najjači meč kategorije. Iako niti jedan trenutno nije vlasnik nekog od elitnih pojaseva, koji su kod Georgea Kambososa i Haneya, oni su svakako najpoznatiji i najpopularniji.

Za razliku od Gervonte, koji je posljednje boksao u prosincu, Garcia trenutno ima za travanj ugovoreni meč protiv Emmanuela Tagoea, ali odmah nakon toga spreman je staviti potpis na ugovor za meč protiv Davisa. S tim da putem medija daje do znanja kako nema namjeru pulenu Floyda Mayweathera prepustiti vodeću poziciju.

"On može odraditi pay-per-view protiv nekoga drugog, ali garantiram da mu baš i neće dobro proći. Jedini PPV koji nesumnjivo dobro prolazi smo on i ja. Samo je potrebno pronaći uvjete koji će obojici odgovarati", rekao je Garcia za Inside Boxing, odmah dodavši poruku Davisu: I ne momak, nisi veća zvijezda od mene. Nemoj tako što ni govoriti. Veća sam zvijezda od tebe, ti to nećeš priznati, ali ja ću pregristi svoj ego i dati ti 50-50 podjelu."

Ako ćemo gledati po dosadašnjim rezultatima, 27-godišnji Davis (26-0, 24 KO) ipak je uspješniji i svakako veći boksač kad uspoređujemo njih dvojicu. On je već držao IBF i WBA titulu polulake kategorije te trenutno drži WBA regular titulu lake, kakvu je donedavno držao i u super lakoj. Četiri godine mlađi Garcia (21-0, 18 KO) za sada nije držao neku vrjedniju titulu. Pobjedom u svom posljednjem meču, kad je u siječnju 2021. godine savladao Lukea Campbella, uzeo je privremeni WBC pojas, no zbog neaktivnosti je već bez njega ostao.

Ono što je činjenica je to da Garcia svakako ima ogroman broj fanova. Samo na Instagramu prati ga 8.7 milijuna ljudi. Gervonta je tu na 3.2. Za usporedbu, Devina Haneya prati 1.1 milijun, Teofima Lopeza, koji je preselio u super laku kategoriju, ispod 800 tisuća, dok je George Kambosos na 435 tisuća. Još ćemo spomenuti da je Vasiliy Lomachenko na nešto preko dva milijuna. Nema sumnje kako je "King Ryan", unatoč tek jednom većem meču u karijeri, prema popularnosti uistinu superzvijezda.

Linker
25. travanj 2024 14:47