K1 i Boks

George Kambosos Jr. vratio se nakon poraza od Devina Haneya i ponovno osvojio svjetsku titulu

 George Kambosos Jr 

 Rich Graessle/Icon Sportswire/Newscom/Profimedia
Postao je prvi izazivač za IBF titulu

Bivši unificirani svjetski prvak George Kambosos Jr. vratio se sinoć na pobjedničke staze nakon dva uzastopna poraza od Devina Haneya. Njegov protivnik bio je Maxi Hughes, IBO prvak svijeta u lakoj kategoriji, a meč je bio sve samo ne lagan za Australca. Hughes je započeo bolje i osvojio prvih nekoliko rundi, da bi Kambosos tek u drugom dijelu meča ubacio u višu brzinu.

Iako se činilo da je Englez napravio dovoljno u prvom dijelu meča i da će biti proglašen pobjednikom, na iznenađenje mnogih pobjedu je odnio Kambosos. Jedan sudac je bodovao neriješeno (114-114), dok su ostala dva suca prednost dala Australcu (117-111, 115-113). Osvojivši IBO titulu ovom pobjedom, Kambosos je ujedno postao i prvi izazivač za IBF titulu koju drži Devin Haney, boksač koji je već dva puta pobijedio Kambososa.

Maxi Hughes je osvojio IBO titulu 2021. godine i uspješno ju je obranio u dva navrata. Iako je bio vidno razočaran sudačkom odlukom, nije želio oduzeti Kambososu njegov trenutak na svijetloj pozornici.

"Apsolutno sam u šoku. Nitko nije smatrao da sam u istoj ligi s njim, ali došao sam ovdje i pokazao da je moja ruka trebala biti podignuta. Ne želim sada kvariti njegov trenutak. Ne želim zvučati kao netko tko ne zna gubiti, ali nakon ove borbe svi znaju tko je Maxi Hughes." - zaključio je Englez.

George Kambosos Jr. je krajem 2021. godine pobijedio Teofima Lopeza, koji je u borbu ušao kao ogroman favorit. Iako su predikcije govorile da će Lopez tu borbu rutinski odraditi i vjerojatno nokautirati Kambososa, dogodilo se upravo suprotno. Srčani Kambosos je pokazao da nije od stakla, te je sjajnom taktikom nadboksao do tada precijenjenog Teofima. Podsjetimo se, Teofimo Lopez titulu je osvojio protiv Lomachenka, gdje je bio veliki "underdog". No, ovaj put je očito podcijenio svog protivnika koji mu je pojas uzeo na sličan način kao što je ovaj to napravio Lomachenku.

Linker
01. svibanj 2024 15:42