K1 i Boks

Shakur Stevenson urgirao na WBC da ugovore borbu s Devinom Haneyjem: ‘Određen sam kao obevzni izazivač, riješimo to!‘

Shakur Stevenson

 JOEL PLUMMER/ZUMA PRESS/PROFIMEDIA Joel Plummer/zuma Press/profimedia
Jasno je dao do znanja dad je ovo borba koju želi

Shakur Stevenson više ne želi čekati priliku da postane prvak u tri divizije. BoxingScene potvrdio je da je Stevensonov tim službeno kontaktirao Svjetsko boksačko vijeće (WBC) kako bi zatražio obaveznu borbu za naslov protiv neprikosnovenog prvaka u lakoj kategoriji Devina Haneya i uz mogućnost jednake podjele novca. Stevenson iz Newarka je obavezni izazivač WBC-a i pokušao je ispregovarati takvu borbu u dobroj vjeri, ali je već došao do točke u kojoj će morati intervenirati tijelo za sankcioniranje.

“U skladu s WBC-ovim pravilom 3.7, Shakur Stevenson je određen kao obvezni izazivač za prvaka lake kategorije Devina Haneya. Iako smo posljednjih nekoliko tjedana pokušavali pregovarati o borbi s g. Haneyem u ime g. Stevensona, nismo puno napredovali", izjavio je Josh Dubin, Stevensonov menadžer zajedno s Jamesom Princeom za WBC u službenom pismu, koje nadalje glasi ovako:

“Stoga, s dužnim poštovanjem tražimo da WBC službeno naredi borbu u skladu s pravilom 2.8 kako bi ‘razdoblje besplatnih pregovora‘ moglo započeti. Uvjeren sam da ćemo, kada se odredi rok za pregovore od trideset dana, postići veći napredak. U slučaju da ne možemo postići dogovor, g. Stevenson namjerava nametnuti svoju obaveznu poziciju kroz proces licitiranja."

Stevensona vode Prince i Dubin i glavni je dio promotivne tvrtke Top Rank. Haney (30-0, 15 KO) trenutno je slobodni agent nakon što je svoje zadnje tri borbe proveo pod zajedničkom promocijom Top Ranka i DiBella Entertainmenta.

Haney iz Las Vegasa jest WBC prvak u lakoj kategoriji i iskoristio promotivne odnos da bi u potpunosti ujedinio kategoriju uzastopnim pobjedama nad Georgeom Kambososom 2022. godine. Obranio je sva četiri naslova te naslov prvaka u dvanaest rundi pobjedom jednoglasnom sudačkom odlukom nad bivšim prvakom Vasilijem Lomačenkom 20. svibnja (peti mjesec) u njegovom rodnom Las Vegasu.

Stevenson (20-0, 10 KO) je do tog trenutka već bio obavezni izazivač. Zaslužio je tu poziciju nokautom u šestoj rundi od tada neporaženog Shuichira Yoshina (16-1, 12 KO) u njihovom WBC "eliminatoru" naslova u lakoj kategoriji 8. travnja (četvrti mjesec) u New Jerseyju.

26-godišnji američki kontraš—osvajač srebrne olimpijske medalje 2016. godine bio je tamo na događaju i nakratko se pridružio Haneyju prije nego što je branitelj naslova napustio ring i uputio se u svoju svlačionicu. Njih su dvojica razmijenili riječi o potencijalnoj budućoj borbi, iako je Stevenson—bivši WBO prvak u perolakoj kategoriji i WBC/WBO juniorski prvak u lakoj kategoriji dao do znanja da želi da to bude sljedeća borba.

Linker
30. travanj 2024 15:54