K1 i Boks

Sutra nas čeka prava boksačka poslastica: Japansko ‘Čudovište‘ kreće u novi pohod ka svjetskim titulama

Stephen Fulton (lijevo) i Naoya Inoue (desno)

 Kazuhiro NOGI/AFP/Profimedia
Naoya Inoue i Stephen Fulton sutra će se obračunati za dva svjetska pojasa

Strašan boksački meč čeka nas sutra. Neki će se vjerojatno iznenaditi informacijom da će se boksački meč za svjetsku titulu održati u utorak, ali kad je u pitanju Naoya Inoue.

Neporaženi Japanac (24-0, 21 KO) nadimka ‘‘Čudovište‘‘, nakon ujedinjenja titula u bantam kategoriji (-118 ‘lbs‘) odlučio se za prelazak u super bantam kategoriju (-122 ‘lbs‘). Odmah po prelasku u višu kategoriju, Inoue će se boriti za WBC i WBO svjetske titule. Protivnik će mu biti također neporaženi Stephen Fulton (21-0, 8 KO) koji je pristao doći na gostujući teren u Yokohamu.

Borba će se održati sutra oko 14:00h, a borci su danas uspješno odradili vaganje za nadolazeći meč. Oba boksača uspješno su prošli vagu, a sučeljavanje je ponudilo poglede koji nam jasno govore da oba boksača jedva čekaju kročiti u ring i odmjeriti snage.

Ako niste upoznati s likom i djelom Naoye Inouea, moramo reći da ne znate što ste propustili. Radi se o boksaču koji je dosad nastupao u kategoriji do 53,5 kg, a ranije u karijeri boksao je u još nižim kategorijama. Pobjede prekidom u nižim kategorijama nisu tako učestale kao npr. u teškoj kategoriji, ali Inoue je čak 21 pobjedu upisao nokautom. 30-godišnji Japanac prava je ubojica unutar ringa, ali sutra mu neće biti lako.

Stephen Fulton imat će prednost od čak 9 centimetara u ‘‘reachu‘‘, a četiri centimetra viši je od Inouea. Vidljivo je da se radi o boksaču iz više kategorije u odnosu na one u kojima je Inoue dosad boksao, ali 29-godišnji američki boksač posjeduje i vrhunske boksačke vještine. Već smo naveli da je neporažen, ali ne radi se o nokauteru poput Inouea. 13 od ukupno 21 svojih pobjeda Fulton je upisao na bodove, ali Fulton je tehnički i taktički fantastičan boksač kojeg su kladionice vjerojatno previše podcijenile.

Naime, koeficijent na pobjedu Inouea iznosi oko 1,25 u prosjeku dok koeficijenti na pobjedu Fultona variraju od 3,80 pa sve do 4,30. Vjerujte nam da se radi o puno izjednačenijem odnosu snaga i ukoliko ste u mogućnosti, ne propustite ovu boksačku poslasticu koja se održava sutra oko 14:00h.

Linker
26. travanj 2024 10:09