K1 i Boks

Gervonta Davis kritizirao Ryana Garciju: ‘Mislim da traži izliku kroz probleme s mentalnim zdravljem‘

Gervonta Davis

 AL BELLO/Getty images/Profimedia
Neporaženi Gervonta smatra da moderni boksači općenito pretjeruju s pozivanjem na takve probleme

Jedan od većih zasad ugovorenih mečeva za nadolazeću kalendarsku godinu svakako je onaj između Gervonte Davisa (27-0) i Ryana Garcije (23-0). Radi se o dvoboju dvojice ponajboljih boksača lake kategorije, a Gervonta Davis drži i WBA (Regular) pojas u lakoj kategoriji.

Već nekoliko godina na obojicu se gleda kao na jedne od najperspektivnijih boraca te kategorije, a dodatnu draž samoj borbi daje činjenica da su obojica neporaženi u svojim profesionalnim karijerama. Meč su ugovorili za 15. travnja (4. mjesec), a iako nas još dosta vremena dijeli od same borbe, nema sumnje da ćemo u narednim mjesecima čitati i slušati podosta prozivki od strane jednog i drugog.

‘‘Otrovne strelice‘‘ zasad je uputio Gervonta Davis, a mnogi će se složiti da je ovaj put udario ‘‘ispod pojasa‘‘. Naime, Gervonta je odlučio kritizirati Garciju zbog problema s mentalnim zdravljem.

Garcia je prošle godine otkazao mečeve protiv Javiera Fortune i Josepha Diaza, a sam Ryan Garcia priznao je da je meč protiv Fortune otkazao jer mu treba vremena da se riješi neke osobne probleme i da se ne osjeća dobro po pitanju mentalnog zdravlja. Gervonta smatra da se radi o pretjerivanju.

‘‘Boksači z nekih prijašnjih vremena nikad nisu pričali o mentalnom zdravlju. Mislim da boksači zapravo najviše ovise o mentalnom zdravlju kad je u pitanju ulazak u ring. Vjerojatno smo najčvršći kad su u pitanju svi borilački sportovi. Ali imam osjećaj da ljudi to počinju koristiti kao izliku. Svi imamo određene probleme se mentalnim zdravljem, ali kroz boks kontroliramo sve to.‘‘, rekao je Davis nakon jednog od svojih otvorenih treninga.

Naravno da se Ryanu Garciji nisu svidjeli komentari njegovog skorašnjeg rivala i Ryan je ubrzo odgovorio putem Twittera.

‘‘Kao prvo ti ne možeš složiti jednu smislenu rečenicu. Boksam cijeli svoj život, borio sam se preko 200 puta i odavno bih se slomio da se bojim same borbe. Ti jednostavno nisi obavio istraživanje na ovu temu, a imaš i nizak IQ.‘‘, poručio je Garcia boksaču koji je dugo surađivao s Floydom Mayweatherom, ali odnedavno je odlučio raskinuti tu suradnju i preuzeti veću kontrolu nad svojom karijerom.

Nema sumnje da će uvertira u meč između Garcije i Gervonte biti prepuna ‘‘trash talka‘‘ i stvorit će se određeni animozitet, ali obojica su sjajni boksači na kraju krajeva i čeka nas odličan meč na proljeće.

Linker
09. travanj 2024 03:36