K1 i Boks

Gervonta Davis svladao Hectora Luisa Garciu, prisilio ga da odustane nakon teških udaraca

Gervonta Davis vs. Hector Luis Garcia

 Adam DelGiudice/Zuma Press/Profimedia
Davis je došao do čak 28. pobjede u karijeri, a Garcia je noćas prvi puta poražen nakon što je skupio 16 pobjeda

Nakon uhićenja i problema sa zakonom, Gervonta Davis je noćas ipak nastupio protiv Hectora Luisa Garcie u Washingtonu te je i odnio pobjedu tehničkim nokautom u devetoj rundi, a pobjeda je došla nakon što je Garcia nakon osme runde odustao i predao borbu.

Bila je to 28. pobjeda za Davisa i 26. nokautom, a prošle godine nije bio toliko aktivan jer je odradio samo jedan meč. Garcia i Davis su prvih par rundi samo ispitivali snage, a onda su u kasnijim rundama krenule atraktivne razmjene. Garcia je Davisu pružio dosta dobar otpor, no kasnije je sve postalo jednostavno previše za njega.

Kroz cijeli meč Davis je čišće pogađao što je na kraju i koštalo do sinoć neporaženog Garciu, a kako je borba odmicala, Davisovi udarci su postajali sve teži i teži te je Garcia odlučio da mu je nakon osam rundi jednostavno bilo dovoljno.

Početak kraja za talentiranog Garciu je bio nakon što je Davis pogodio ‘‘overhand‘‘ koji je jako uzdrmao Garciu, no bilo je premalo vremena da Davis završi posao. Svejedno, nakon što je sjeo između rundi, Garcia je počeo govoriti da ne vidi te je predao borbu, tako da je tehničkim nokautom u devetoj rundi slavio Davis.

‘‘Bio sam malo iznenađen. Ali kad sam ga pogodio, znao sam da je uzdrman, jako uzdrman. No on je borac i nije to htio pokazati, razumijete? No bio je uzdrman‘‘, rekao je Davis nakon borbe.

Davis je Hectoru noćas nanio prvi poraz u karijeri, a on je došao do odlične 28. pobjede.

Linker
25. travanj 2024 19:19