K1 i Boks

Službeno potvrđen jedan od najzanimljivijih mečeva koje boks može trenutno ponuditi

Gervonta Davis

 Patrick Smith/Getty images/Profimedia
Gervonta Davis obračunat će se s Ryanom Garciom nešto prije nego izađe pred sud kako bi saznao kaznu

Meč o kojem se priča od početka ove godine dobio je i službenu potvrdu. Gervonta Davis (28-0, 26 KO) i Ryan Garcia (23-0, 19 KO) borit će se u četvrtom mjesecu ove godine, točnije 22. travnja (četvrti mjesec). Borba između Gervonte i Garcije jedna je od najuzbudljivijih koje boks može ponuditi u ovom trenutku.

Naime, oba boksača lake kategorije (-61 kg) uživaju jako veliku popularnost i spadaju u krug najpopularnijih boksača današnjice. Gervonta Davis još od pojavljivanja na sceni i suradnje s Floydom Mayweatherom najavljivan je kao nova velika boksačka zvijezda.

Davis se prošle godine razišao s Floydom i preuzeo je kompletnu kontrolu nad svojom karijerom. Trenutno drži WBA (Regular) titulu u lakoj kategoriji, ali neće ju braniti protiv Garcije, jer iz nekog razloga ova borba dogovorena je u ‘‘catchweightu‘‘ do 136 ‘‘pounda‘‘, što je za 0,45 kg iznad gornje granice lake kategorije.

28-godišnjeg Gervontu čeka nimalo lak zadatak u vidu 24-godišnjeg Ryana Garcije. Garcia je boksač za kojeg mnogi tvrde da posjeduje najbrže ruke na svijetu i zbilja je fascinantna brzina kojom baca udaračke kombinacije. Kao i Gervonta, od Garcije se također očekuje da postane velika zvijezda, a pobjedom protiv Gervonte napravio bi veliki iskorak ka samom vrhu.

Zasad je poznato da će se borba održati u Las Vegasu, ali još se ne zna za koju dvoranu će se organizatori i boksači odlučiti. U igri su MGM Grand Arena, T-Mobile Arena i Allegiant Stadium, dom Las Vegas Raidersa koji nastupaju u NFL-u, a sljedeća sezona starta im tek u devetom mjesecu ove godine.

Gervontu čeka velika borba u četvrtom mjesecu, ali još veća ga čeka u petom mjesecu ove godine. Davis će tada saznati kaznu za prometnu nesreću u kojoj je pobjegao s mjesta nesreće. Davis se nedavno izjasnio krivim, a optužen je po 14 točaka. Svih 14 točaka zapravo su prekršajne, a ne kaznene prijave, ali bude li proglašen krivim po svih 14, moguća je kazna zatvora u trajanju do sedam godina. Sreća za Davis jest činjenica da su žrtve prometne nesreće preživjele i prošli su bez ozljeda od kojih se nije moguće u potpunosti oporaviti. Ono što Gervonti ne ide u korist, osim bijega s mjesta nesreće, jest podatak da je vozio dok mu je vozačka dozvola bila privremeno oduzeta. Davis je u svom Lamborghini Urus SUV-u prošao kroz crveno i demolirao je Toyotu Solaru u koju se zabio svojim automobilom. On i još jedna osoba iz njegovog automobila pobjegli su s mjesta nesreće, a četiri odrasle osobe koje su se nalazile u Toyotu prevezene su u bolnicu.

Nije isključeno da Davis barem neko vrijeme provede iza rešetaka, ali s obzirom da će kaznu saznati u petom mjesecu, borbu protiv Garcije može neometano odraditi.

Linker
25. travanj 2024 11:44