K1 i Boks

Glory je ažurirao rang ljestvice: Saznajte kako kotiraju Plazibat i Kedveš nakon Collision 5 eventa

Antonio Plazibat (lijevo) i Andrej Kedveš (desno)

 Ante Cizmic/cropix
Hrvatska trenutno ima dvojicu rangiranih kickboksača unutar top 10 u Gloryju

Glory: Collision 5 event održan proteklog vikenda u Rotterdamu polučio je polovičan uspjeh hrvatskih kickboksača. Antonio Plazibat izgubio je nokautom u glavnoj borbi večeri, a Đakovčanin Andrej Kedveš otvorio je event porazivši Mareksa Pelcisa jednoglasnom odlukom sudaca.

Plazibat se borio protiv Tariqa Osara, a ulog je bila privremena titula prvaka u Gloryjevoj teškoj kategoriji. Hrvatski teškaš ušao je u meč kao prvorangirani izazivač unutar Gloryjeve teške kategorije, dok je Osaro bio na drugom mjestu. Bilo je za očekivati da će Plazibat pasti u poretku nakon poraza od Osara, ali dobra je vijest da pad nije drastičan.

Antonio je skliznuo samo jedno mjesto u poretku i sada je drugorangirani izazivač unutar kategorije. Tariq Osaro nominalno je prvi s tom titulom privremenog prvaka, a odmah iza Plazibata nalazi se Levi Rigters, teškaš koji je prošle godine porazio Osara. Top 5 zatvaraju Nordine Mahieddine na četvrtom mjestu i Sofian Laidouni na petom mjestu. Badr Hari ponovno je dio rang ljestvice nakon što se odlučio vratiti iz mirovine, a legendarni Marokanac trenutno je na šestom mjestu.

Antonio Plazibat više nije jedini hrvatski rangirani borac unutar Gloryja. Kedveš je već nakon debija uspio naći svoje mjesto unutar top 10 izazivača u lakoj kategoriji, a nakon pobjede nad Pelcisom zauzeo je deseto mjesto. Sjajna je to vijest za 26-godišnjeg Kedveša koji bi već u sljedećem nastupu mogao dobiti priliku protiv nekog od rangiranih boraca lake kategorije.

Odmah ispred njega u poretku su Arman Hambaryan (58-8-2) i Bruno Gazani (67-7-1), osjetno iskusniji kickboksači, ali Kedveš im definitivno može parirati. Prvak Gloryjeve lake kategorije trenutno je Tyjani Beztati, a prvi izazivač je Enriko Kehl.

Kompletne Gloryjeve rang ljestvice po kategorijama možete pogledati klikom na LINK.

Linker
27. travanj 2024 12:59