K1 i Boks

GSP je impresioniran nastupom Jakea Paula: Jedan aspekt Jakeove igre posebno ga je oduševio

GLENDALE, ARIZONA - OCTOBER 28: Georges St-Pierre waves to the crow during the official weigh in for Jake Paul and Anderson Silva at Desert Diamond Arena on October 28, 2022 in Glendale, Arizona. Chris Coduto,Image: 733933838, License: Rights-managed, Restrictions:, Model Release: no, Credit line: Chris Coduto/Getty images/Profimedia

 CHRIS CODUTO/GETTY IMAGES/PROFIMEDIA Chris Coduto/getty Images/profimedia
Jedan od najvećih MMA boraca u povijesti pohvalio je boksački nastup YouTubera

Jednoglasnom odlukom sudaca slavio je Jake Paul proteklog vikenda u meču protiv jednog od najvećih MMA boraca ikad. Dugo se Paula prozivalo da izbjegava Andersona Silvu, a čak je i Dana White kao UFC-ov predsjednik javno govorio da bi se Paul trebao okušati s nekim Silvine kvalitete.

YouTuber je na to pristao i došao je do šeste pobjede u svom šestom profesionalnom nastupu. Kritike se tu nisu stišale. Brojni su oni koji smatraju da se radi o namještaljci te da je Silva usporio svaki put kad bi mogao ugroziti Paula, a kritičari su glasni i po pitanju Silvinih godina (47).

Jakea nije briga, on je upisao najveću pobjedu u dosadašnjoj boksačkoj karijeri, a njegovim nastupom impresioniran je još jedan od ponajvećih MMA boraca u povijesti. Georges St-Pierre sudjelovao je u određenim sučeljavanjima Silve i Paula te je imao svoju ulogu u cijelom eventu. Nakon Jakeove pobjede, GSP je imao priliku dati svoj osvrt.

‘‘Izuzetno sam impresioniran nastupom Jakea Paula. Pokazao je veliki napredak od svog posljednjeg meča, a prezentirao je i disciplinu. Nije podlegao Andersonovim trikovima. Nije pokušavao svakim udarcem skinuti Silvi glavu s ramena, nego je imao dobar ‘setup‘ i puno je pogađao u tijelo također. Njegova obrana bila je kompaktna i učinkovita. Bio je to jednostavno sjajan nastup.‘‘, rekao je GSP, a čini se kako je Kanađanin ponajviše impresioniran Jakeovim udarcima u tijelo Brazilca.

‘‘Mislim da su ključni bili napadi koje je započinjao s mnogo udaraca u tijelo. Anderson je jako fluidan i kroz povijest bi se često služio svojim trikovima, izgledao bi kao da je u ‘Matrixu‘. Protivnici se tada naljute i pokušavaju mu skinuti glavu. Paul nije nasjeo. On je nastavio napadati tijelo, a to je koristio kako bi napravio podlogu za udarce u glavu. To je bilo jako pametno.‘‘, dodao je GSP.

Kad je u pitanju Anderson Silva, Georges St-Pierre nije ništa manje oduševljen njegovim nastupom također, a istaknuo je i ‘‘Spiderove‘‘ godine.

‘‘Jednostavno morate biti impresionirani. Sama činjenica da je bio u ringu je sjajna. On je fizički ‘specimen‘. Ne poznajem puno 47-godišnjaka koji mogu raditi takve stvari.‘‘, rekao je GSP.

Jedan od najvećih MMA boraca u povijesti još je istaknuo kako smatra da je Nate Diaz idealan kandidat za sljedećeg Jakeovog protivnika.

‘‘Tajming je perfektan. Nate Diaz je slobodan, Jake Paul želi taj meč, a želi ga i Nate Diaz. Postoji i određeni animozitet između njih. Emocije su uključene i bit će jako uzbudljivo vidjeti što je sljedeće.‘‘, zaključio je Georges St-Pierre.

Linker
24. travanj 2024 13:51