K1 i Boks

Haney i Lomačenko su bili točni na vagi, sve je spremno za okršaj i borbu za pojas lake kategorije

Haney i Lomačenko

 ADAM DELGIUDICE/ZUMA PRESS/PROFIMEDIA Adam Delgiudice/zuma Press/profimedia
Ovo je vaganje održano iza zatvorenih vrata bez dozvoljenog pristupa medijima i fanovima

Devin Haney i Vasilij Lomačenko ispunili su svoje ugovorne obveze u petak ujutro, otprilike sedam sati prije nego što će to morati ponoviti MGM Grand Garden Areni.Haney je stao na vagu Državne atletske komisije Nevade sa 134,9 "pounda" za njihov šampionski meč od 12 rundi. Lomachenko je bio malo teži, on se izvagao na granici kategorije sa 135 "pounda".

Ovo je vaganje održano iza zatvorenih vrata bez dozvoljenog pristupa medijima i fanovima. Oba boksača vratit će se u petak poslijepodne na mjesto gdje će se boriti za ponovni dolazak na vagu pred kamerama ESPN-a. Svečano vaganje otvoreno je za javnost.

Haney (24) će braniti svoje IBF, WBA, WBC i WBO naslove u lakoj kategoriji protiv Lomačenka (35) u glavnoj borbi večeri.

Većina bookmakera utvrdila je Haneya (29-0, 15 KO), iz obližnjeg Hendersona, Nevada, kao favorita da porazi Ukrajinca Lomačenka (17-2, 11 KO), prvaka tri divizije i dvostrukog osvajača zlatne olimpijske medalje.

Ovo bi moglo označiti Haneyjevu posljednju borbu – pobjeda, poraz ili remi – u lakoj kategoriji. Haney je često govorio o tome koliko mu je teško skinuti kilažu za tu kategoriju, ali rođeni Oaklanđanin također je priznao da su za njega najveći "money fightovi" protiv Gervonte Davisa i Shakura Stevensona, u lakoj kategoriji.

Linker
01. listopad 2023 02:17