K1 i Boks

Lomačenko uoči okršaja s Haneyjem: ‘Pritisak je na njemu, ja već gubim jer sam stari boksač i underdog‘

Vasil Lomačenko

 WILLIAMS PAUL/ZUMA PRESS/PROFIMEDIA Williams Paul/zuma Press/profimedia
Meč će se održati u noći sa subote na nedjelju (oko 5 sati) u vegaškoj MGM Grand Areni

Boksačka poslastica koja će obilježiti nadolazeći vikend jest okršaj u lakoj kategoriji između Devina Haneyja (29-0) i Vasila Lomačenka (17-2). Neporaženi Amerikanac i apsolutni prvak "lightweighta" u noći sa subote na nedjelju branit će sve četiri titule (WBA, WBC, IBF i WBO) protiv legendarnog Ukrajinca koji uživa status jednog od najpopularnijih boksača današnjice.

Prema kladionicama, Haney je favorit s koeficijentom 1.40, dok je na Lomačenka koeficijent 3.0. Iskusni "Loma" spremno je prihvatio ulogu "underdoga" i prebacio "lopticu" na svog 24-godišnjeg protivnika.

"To je veći pritisak za Haneyja, a ne za mene. Već gubim, ja sam ‘underdog‘ i stari boksač", rekao je 35-godišnjak za Top Rank, a njegove riječi prenio je portal Boxing Scene. Unatoč Haneyevoj mladosti, boksačkim kvalitetama i prednosti koje mu daju "bookmakeri", jasno je da će prekaljeni Ukrajinac među konopcima dati svoj maksimum ne bi li, po prvi puta u karijeri, postao apsolutnim svjetskim prvakom.

Lomačenko je sredinom listopada 2020. godine izgubio od Teofima Lopeza, koji je slavio jednoglasnom sudačkom odlukom i ukrajinskom boksaču preoteo naslove po WBA, IBF i WBO verziji. Nakon toga, Lomačenko je nanizao tri pobjede protiv Masayoshija Nakatanija, Richarda Commeyja i Jamainea Ortiza, s kojim je posljednjim uša u ring u studenom prošle godine. Haney je, pak, do statusa neprikosnovenog vladara lake kategorije došao dvjema vezanima pobjedama nad Georgeom Kambososom u lipnju, odnosno listopadu, prošle godine.

Linker
20. travanj 2024 16:59