K1 i Boks

Hasim Rahman Jr. iznio svoju stranu priče: ‘Paul tvrdi da me već prebio, zašto se sada ne želi boriti?‘

Hasim Rahman Jr.

 Ethan Miller/Getty Images/AFP
Američki profesionalni boksač ostao je bez velike prilike za proslaviti se na velikoj pozornici

Teško je reći da je boksački svijet ostao potresen viješću o otkazivanju meča između Jakea Paula i Hasima Rahmana Jr.-a, jer realnost je da većinu boksačkih fanova uopće niti ne dira ta činjenica, ali trebalo se raditi o velikoj priredbu u Madison Square Gardenu.

Jake Paul i njegov tim jučer su otkazali cijeli event, a kao razlog otkazivanja naveli su Hasima Rahmana, odnosno njegovu neprofesionalnost i manjak volje da ispoštuje ugovor koji su potpisali. Borba se prvotno trebali održati u kategoriji do 200 ‘‘pounda‘‘, a Rahman je nedavno obavijestio Paula i njegov tim kako neće moći spustiti kilažu na tu brojku.

YouTuber je Rahmanu ponudio nove uvjete i gornju granicu od 205 ‘‘pounda‘‘, ali Rahman je odgovorio kako ne planira uopće skidati kilograme te da se planira pojaviti s 215 ‘‘pounda‘‘. Očito je kako Rahman od samog početka nije planirao skidati kilograme i bio je spreman na smanjeni honorar, samo kako bi se obračunao s Paulom. Čak i uz odbijanje određenog postotka, Rahman bi vjerojatno i dalje ostvario najveću zaradu u dosadašnjoj karijeri.

Nakon što su Paul i njegov tim iznijeli svoju stranu priče, oglasio se i Hasim Rahman Jr. Američki teškaš prisjetio se Paulovih navoda kojima je YouTuber isticao kako je Rahmana ‘‘prebio na sparingu‘‘, a Hasim je tada težio 230 ‘‘pounda‘‘.

‘‘Ako me on prebio dok sam bio na 230 ‘pounda‘, zašto je problem boriti se sa mnom dok težim 215 ‘pounda‘? U čemu je problem ako sam i na 210 ‘pounda‘? Očito je da ne žele borbi. Nisam ja otkazao nastup, oni su ti koji ne žele borbu. Ja nikada nisam rekao da se ne želim boriti. Jedina stvar koju možemo zaključiti jeste da su uplašeni.‘‘, rekao je Rahman putem Instagrama, a zaitm se osvrnuo na sporno skidanje kilaže.

‘‘Moje tijelo to jednostavno ne bi izdržalo. Ne bih mogao skinuti kilažu na 200 ‘pounda‘, ali kada ste u boksu vidjeli da su otkazali cijeli event tjedan dana uoči same priredbe? Rekao sam im da zadrže honorar, da ću se boriti za 5 tisuća dolara. Toliko mi je značio ovaj meč i toliko sam bio uvjeren da ću ga nokautirati.‘‘, dodao je Rahman.

Sin nekadašnjeg prvaka svijeta u teškoj kategoriji tvrdi kako su on i njegov tim pokušali spasiti event tako što su ponudili boksača koji bi uskočio kao zamjena. Radi se o Muhsinu Casonu (10-0-0) koji inače nastupa u ‘‘cruiser‘‘ kategoriji (-200 ‘lbs‘). Paul je taj prijedlog navodno odbio.

‘‘Mogao je spasiti cijelu priredbu. Jake Paul mogao se boriti s pravim boksačem, ali on se jednostavno ne želi boriti s pravim borcem. Mene je također htio iscijediti i zatim se boriti sa mnom, a to mu neću dopustiti. Moj tim i ja smo stopostotno spremni na ovu borbu i spreman sam nokautirati Jakea Paula 6. kolovoza (osmi mjesec). Stoga krivite vašeg dečka Jakea Paula jer se ova borba neće dogoditi. Jake Paul se boji boriti.‘‘, zaključio je Rahman u svom priopćenju.

Naravno da Jake Paul tvrdi kako je Rahman taj koji je otkazao meč te da je on ‘‘uplašen‘‘. Vjerojatno ćemo narednih dana slušati tu priču i njihova prepucavanja, ali čini se da jednostavno njih dvojica neće dijeliti ring, a obojica će se s vremenom morati okrenuti nekim drugim opcijama.

Linker
19. travanj 2024 20:39