K1 i Boks

Hearn odgovorio na Aspinallove kritike: ‘U boksu može zaraditi pet puta više nego što će ikada u UFC-u‘

Eddie Hearn

 PA IMAGES/ALAMY/ALAMY/PROFIMEDIA Pa Images/alamy/alamy/profimedia
Čelni čovjek Matchroom Boxinga ne slaže se s ocjenama privremenog UFC-ovog teškaškog prvaka

U petak smo prenijeli istup Toma Aspinalla, u kojem je žestoko kritizirao trenutno stanje u svijetu boksa. Privremeni UFC-ov "heavyweight" prvak, kao i mnogi ljubitelji "plemenite vještine" nezadovoljan je modelom po kojem moderni boks funkcionira s obzirom da, zbog politike izvan ringa, publika redovito ostaje uskraćena za međusobne okršaje najboljih boksača - osobito teškaša - današnjice. Na odgovor s druge strane nije trebalo dugo čekati, a taj je odgovor potpisao - Eddie Hearn.

"Aspinall bi mogao ući u boks i zaraditi 5 puta više novca nego što će ikada zaraditi u UFC-u. Situacija, dakle, nije tako loša. Mislim da je boks u najboljoj poziciji u kojoj je ikada bio, ali svakako moramo napraviti neke promjene. Frustracija postoji zbog mečeva između najboljih, ali nemamo prednosti ugovora kakve s borcima potpisuje UFC", rekao je čelni čovjek Matchrooma u razgovoru za ESBR Boxing.

S obzirom da je Aspinall, koji čeka da se rasplete situacija u vrhu UFC-ove teške divizije, ranije istaknuo kako bi početkom sljedeće godine želio odraditi boksački meč, možda njegova komunikacija sa sunarodnjakom Eddiejem Hearnom na koncu ipak rezultira i konkretnom suradnjom.

Linker
30. travanj 2024 04:06