K1 i Boks

Hearn tvrdi da Ngannou nema šanse protiv nikoga iz boksačkog vrha: ‘Ni za milijun godina‘

Francis Ngannou 

 USA TODAY Network/ddp USA/Profimedia
Smatra da mu je jedina šansa da nekoga pogodi u nekoj razmjeni i čisto nokautira, a tehnički s njima nema što tražiti

Boksački angažman bivšeg UFC prvaka Francisa Ngannoua još uvijek čeka, a sada pet mjeseci nakon napuštanja promocije i dalje nema ništa dogovoreno. Nudio mu se Wilder s dva meča, no izgleda da se sve to izgubilo u nekoj magli. Ngannouva najveća želja je bio Tyson Fury, ali o tome se ni jedan ni drugi ne oglašavaju.

Veliko je pitanje što sa boksačke strane Ngannou može ponuditi najvećim imenima teške kategorije. Eddie Hearn oko njega nije previše optimističan, nego tvrdi da on sa svojim vještinama jednostavno ne može parirati niti jednom boksaču iz samog vrha:

‘‘Ne možete se ni za milijun godina, s Francisovim boksačkim vještinama i pedigreom, natjecati s tehnički najboljim boksačima danas. Ne samo protiv Anthonyja Joshue nego protiv bilo koga u top 20 teškaša svijeta, jedino što u ovoj diviziji može jest nekoga nokautirati. Nije važno hoće li se Francis boriti protiv Furyja ili Joshue. Mogu vam reći da je Fury užasan meč za Ngannoua jer bi ovaj plesao oko njega‘‘, rekao je Hearn u ‘‘The MMA Houru‘‘.

‘‘Deontay Wilder, Dillian Whyte, Derek Chisora, Jermaine Franklin. Jednostavno nema šanse protiv ovih tipova osim da bude agresivan, da ulazi u razmjene i nekog čisto uhvati. Mislim da bi ljudi sada najviše šanse Francisu dali protiv Joshue gledajući njegov nastup protiv Franklina‘‘, dodao je.

Vjerojatno je svima jasno da tehnički nije ni blizu najboljim boksačima iz samog svjetskog vrha, no ni sam Francis vjerojatno ne računa na to. Nakon izleta u boks u kojem bi zaradio dobar novac, vjerojatno bi se vratio u MMA gdje je u posljednjim nastupima uistinu izgledao odlično.

Linker
07. svibanj 2024 01:31