K1 i Boks

Hoće li Hrgoviću izmaknuti prilika? Furyjev promotor potvrdio da se opet radi na meču između Furyja i Usyka!

Filip Hrgović i Tyson Fury

 Nick Potts/Pa Images/Profimedia, Pa Images/Alamy/Alamy/Profimedia
Hrgović i njegov tim nemaju namjeru odustati od svog statusa prvog izazivača prema IBF-u

Nakon što su im pregovori neslavno propali, teško je više vjerovati da ćemo ikada gledati meč za apsolutnog prvaka teške kategorije. Usyk je do zadnjeg trenutka pristajao na Furyjeve ucjene i sulude uvjete, no negdje je granica trebala biti povučena. Kada je povučena, Fury je to iskoristio kao alibi te se iz pregovora povukao, a izabrao je Ngannoua kao idućeg protivnika.

Međutim, njegov promotor Frank Warren donosi dobre vijesti! Izgleda da ovaj meč nije zauvijek otpisan jer je rekao kako se i dalje radi na ovom povijesnom meču, a u intervjuu za Talk Sport je rekao i kada bi smo ga mogli gledati:

‘‘Duboisova žalba neće utjecati na meč između Usyka i Furyja jer se i dalje razgovara o tome da organiziramo ovu borbu rano u 2024. godini. Ako bude revanša, neće ići prije toga. Ako pogledamo širu sliku, ne možemo samo gurati Danielovu situaciju. Iako on nije tretiran pošteno u ovoj priči‘‘, rekao je Warren.

‘‘Plan je bio da pobjednik od subote ide na Tysona Furyja ranije iduće godine. Iako su u borbi između Usyka i Duboisa svi pojasevi bili u igri, WBA je taj po kojem je Daniel obavezni izazivač. Skupit ćemo sve dokaze, fotografije i videa, te ćemo ih priložiti nadležnim tijelima da donesu odluku‘‘, dodao je.

Izgleda da nam opet slijedi velika zavrzlama. Hrgović i njegov tim nemaju namjeru odustati od svog statusa prvog izazivača prema IBF-u, no ukoliko ova priča oko meča za ujedinjenje svih titula poprimi nešto ozbiljnije konture, svašta bi moglo biti moguće.

Linker
30. travanj 2024 16:05