Regija

Hrgovićev promotor odlučno tvrdi: ‘Ne planiramo odustati od meča s Usykom, poslali smo pismo IBF-u‘

Kalle Sauerland

 Simon Marper/PA Images/Profimedia
Kalle Sauerland nada se borbi Hrgovića i Usyka jako brzo, točnije već krajem ove kalendarske godine

Osim činjenice da se radilo o meču za tri svjetske titule (WBA, IBF, WBO), meč između Oleksandra Usyka i Daniela Duboisa bio nam je posebno zanimljiv zbog pozicije Filipa Hrgovića u cijeloj toj priči.

Najbolji hrvatski teškaš bit će sljedeći obvezni izazivač za Usykove titule i stoga smo s dodatnim interesom pogledali meč koji se održao u subotu navečer u Poljskoj. Očekivano je Usyk slavio u tom dvoboju, a do pobjede je došao tehničkim nokautom u devetoj rundi.

Unatoč podosta rutinskoj pobjedi, neki smatraju da Usyk više ne izgleda kao u svojim najboljim danima i da ga godine polako sustižu. 36-godišnji Ukrajinac sigurno gubi na brzini kako godine odmiču, a prema mišljenju Kallea Sauerlanda, Hrgović bi mogao u potpunosti razotkriti Usykove novonastale slabosti. Hrgovićev promotor u razgovoru za Boxing Social pojasnio je svoje mišljenje.

‘‘Vidjeli smo Usyka u subotu navečer, a ja sam netko tko ga je promovirao u više navrata. Dobro ga poznajem, a po mom mišljenju, on pokazuje znakove usporavanja. Hrgović je imao duge pauze zbog cjelokupne situacije, ali mislim da su onih 12 rundi protiv McKeana zlata vrijedne. Svaka od tih rundi upravo je ono što je Hrgović trebao. Pogledate li unatrag, Hrgović je jako dugo na sceni. Ne pričam samo o profesionalnoj sceni, nego i o WSB-ovoj boksačkoj ligi. Jako, jako dugo je tu. On je naviknut na aktivno nastupanje, a posljednjih nekoliko godina bile su poput noćne more za njega.‘‘, započeo je Sauerland, a potom je dodao konačni zaključak.

‘‘Mislim da je meč protiv McKeana upravo ono što je Hrgović trebao ususret borbi s Usykom. Svi koji su u boksu znaju Hrgovića dugi niz godina i svi znamo što on može. Sada je njegovo vrijeme. Bit će to fantastičan meč (Usyk vs. Hrgović) i siguran sam da itekako imamo šanse. Ući ćemo s puno samopouzdanja u taj meč.‘‘, poručio je Sauerland.

Inače, danas bismo mogli dobiti IBF-ovu potvrdu kojom će Hrgović i službeno biti potvrđen kao sljedeći obvezni izazivač. Ipak, u slučaju da Usyk ugovori meč protiv Tysona Furyja za ujedinjenje svjetskih titula, Hrgović bi se uz određenu kompenzaciju mogao povući ‘‘sa strane‘‘ i dopustiti meč koji boksačka javnost silno priželjkuje. Sauerland pak ističe da ne planiraju dopustiti Usyku meč protiv fURYJA.

‘‘Jutros (radi se o jučerašnjem danu, op.a.) smo pisali IBF-u kako bi ih informirali da smo spremni i željni odraditi taj meč (Usyk vs. Hrgović). Ne postoji interes s naše strane da se povučemo i odustanemo od meča. Ne znam zašto bismo se povukli, jer Tyson (Fury) ima ugovoren meč tek za sedam tjedana. Ovaj meč (Usyk vs. Hrgović) trebao bi se dogoditi u 12. mjesecu.‘‘, rekao je Sauerland za Boxing Social.

Naravno, u više navrata Hrgovićevi promotori obećavali su velike stvari, a obećanje nisu ispunili. Nemojmo se još pretjerano veseliti, sve dok službeno ne bude potvrđen meč Usyka i Hrgovića.

Linker
02. svibanj 2024 21:12