K1 i Boks

Holyfield trenira za meč vrijedan ‘200 milijuna dolara‘: ‘Pregovori su u tijeku, bit ću spreman!‘

Mike Tyson vs Evander Holyfield
 JOHN GURZINSKI
‘Mislim da je Mike već dobio moju poruku, pred njim je odluka koju mora donijeti...‘

Baš poput Mikea Tysona, i Evander Holyfield najavio je još u prvoj polovici 2020. svoj povratak u ring. Legendarni 'The Real Deal' još je u svibnju prošle godine izjavio da namjerava nastupiti u ekshibicijskim mečevima s plemenitim ciljem, ali za razliku od svog starog rivala, na Holyfieldov se nastup još uvijek čeka.

A Evanderova želja je jasna, to je novi susret s Iron Mikeom kojega je već kao profesionalac pobjeđivao 1996. i 1997. godine.

"Mike, dosta je s izgovorima, naša borba mora se dogoditi", govorio je Holyfield nedugo nakon što je Tyson krajem studenog odradio ekshibiciju s Royem Jonesom Jr-om.

Podsjetimo, borba Mikea i Jonesa završila je neodlučeno nakon osam rudni, a PPV brojke navodno su otkrile da je prijenos njihovog meča prodan u gotovo pa 1,6 milijuna primjeraka.

Iz toga je vrlo jasno da su se boksačke ikone pokazale kao pravi mamac za gledatelje, a pretpostavka je da bi susret Tysona i Holyfielda privukao još veću pozornost. Upravo je u to uvjeren i Evander koji tvrdi da se pregovori već odvijaju, ali i da bi njegov novi susret s Mikeom generirao oko 200 milijuna dolara.

"Moj tim razgovara s Mikeovim menadžerima, a ja čekam njihovu odluku. Još uvijek treniram za taj meč i znam da će dogovor kad-tad pasti, a onda ću biti spreman", otkrio je Holyfield u razgovoru za The Sun.

"Ljudima treba pomagati, a ja pokušavam prenositi dobrotu koju su ranije prenosili na mene. I uvijek ću iskoristiti priliku koja mi se za to ukaže. Uvjeren sam da bi borba nas dvojice generirala 200 milijuna dolara. Mislim i da je Mike već dobio moju poruku. Pred njim je odluka koju mora donijeti i oko koje obojica moramo biti složni. Taktika? To neću nikome otkriti, ali bit ću sretan ako se taj meč dogodi", zaključio je Holyfield.

Linker
08. ožujak 2021 23:31