K1 i Boks

Stigla nova odluka o boksu u Velikoj Britaniji! Hearn najavio pet priredbi, uključujući veliki revanš

Eddie Hearn
 DANIEL LEAL-OLIVAS
Uskoro bismo mogli dobiti i službenu potvrdu idućeg meča Alena Babića

Nedugo nakon što je nadležno tijelo BBBofC (British Boxing Board of Control) zbog koronavirusa zabranilo održavanje svih boksačkih priredbi na britanskom tlu, stigla je i jedna sjajna vijest za sve navijače s 'Otoka', ali i one koji će diljem svijeta uživati u nadolazećim spektaklima.

Naime, u ponedjeljak je ranije spomenuto tijelo službenim priopćenjem potvrdilo da se s boksačkim priredbama može nastaviti sredinom veljače.

"Datumi i lokacije bit će potvrđeni u dogledno vrijeme", dodali su iz BBBofC-ja.

Među odgođenim dvobojima vjerojatno je najveći bio onaj Josha Kellyja i Davida Avanesyana za europsku titulu u velter kategoriji. Njih dvojica trebali su se obračunati 30. siječnja, ali u ovim trenucima se radi na novom datumu.

Sjajna je ovo vijest i za poznatog boksačkog promotora Eddieja Hearna koji je još u nedjelju za Boxing Social najavio čak pet evenata u razdoblju od sredine veljače do 10. travnja.

Hearnovi planovi trebali bi krenuti s borbom IBF-ovog prvaka u perolakoj Josha Warringtona i WBA (Regular) prvaka Cana Xua. Nakon toga bi na red trebali doći spomenuti Kelly i Avanesyan te veliki revanš Alexandera Povetkina i Dilliana Whytea, a s njim možda i novi nastup Alena Babića koji je već otkrio da bi se s Ericom Molinom mogao boriti početkom ožujka.

Linker
14. travanj 2024 16:53