K1 i Boks

Honorar Anthonyja Joshue za sinoćnju borbu trostruko je veći od Usykovog

Oleksandr Usyk vs. Anthony Joshua
 ADRIAN DENNIS Afp
Britanski boksač jedno je od najvećih imena u svjetskom boksu i njegov honorar uvijek je izdašan

Oleksandar Usyk oduševio je boksačkom izvedbom koju je sinoć pružio u Londonu. Ukrajinac je jednoglasnom sudačkom odlukom savladao Anthonyja Joshuu na njegovom domaćem terenu i pritom mu je oduzeo četiri pojasa u teškoj kategoriji (WBA, IBF, WBO i IBO).

Veliko zanimanje privukao je meč dvojice sjajnih teškaša, a borba je u potpunosti opravdala očekivanja. Dvanaest rundi sjajne borbe gledali su gledatelji pred malim ekranima, kao i 65 tisuća gledatelja na stadionu nogometnog kluba Tottenham. Uzevši u obzir da se radilo o borbi dvojice ponajboljih teškaša na svijetu te jednoj od najiščekivanijih borbi teške kategorije, jasno je i da honorari moraju biti donekle u skladu s tim.

Iako je Joshua izgubio od Usyka, činjenica je da je AJ ipak ušao u ovaj meč kao osjetno veća zvijezda i stoga je njegov financijski profit osjetno izdašniji. Prema informacijama koje nude strani portali poput Mirrora, Daily Stara i ostalih, AJ će uprihoditi oko 10 milijuna funti, a na taj iznos dobit će i 60 posto profita od PPV-a. Kada se sve zbroji, Joshua bi mogao biti bogatiji za 15-ak milijuna funti nakon poraza od ukrajinskog boksača.

Oleksandr Usyk unatoč pobjedi, zaradit će trostruko manju cifru. Naime, njegov osnovni honorar iznosi oko 3 milijuna funti, a s bonusom od PPV-a, Usyk bi mogao zaraditi oko 5 milijuna funti.

Revanš ova dva boksača mogao bi privući još veću pažnju, a sigurno je kako će i Ukrajinac nakon ove pobjede postati veće ime u svijetu boksa nego što je do sad bio. Neosporni su njegovi fantastični uspjesi u cruiseru i sada u teškoj kategoriji, no realnost je da Usyk sve do sinoć nije uživao popularnost koju zaslužuje.

Linker
27. travanj 2024 05:04