K1 i Boks

Jedna od najvećih legendi savjetuje Joshuu: ‘Izgubio si identitet, vrati se onome gdje si najbolji‘

Anthony Joshua
 Dave Shopland/Shutterstock Editorial/Profimedia
Veliki George Foreman ima nekoliko jako dobrih savjeta za Anthonyja Joshuu

Naravno da su svi najveći fanovi boksa, ali i ljudi usko vezani uz sport popratili meč u kojem je Oleksandr Usyk oduzeo tri pojasa prvaka teške kategorije Anthonyju Joshui. Ipak, bivši boksači, posebno oni šampionskog pedigrea, su tu posebna vrsta, oni to sve gledaju jednim drugim očima. Svakako sve vide drugačije od ostalih i uvijek su sposobni dati dobar savjet, neovisno o kakvoj je situaciji riječ.

Jedan od takvih je čovjek koji je prošao uistinu puno toga te koji je imao jednu od najdužih i najplodnijih karijera u povijesti boksa. Riječ je o Georgeu Foremana koji je zadovoljan kvalitetom boksa koji je vidio, ali smatra kako Joshua nije meču pristupio na pravi način niti pokazao ono što on zaista može.

"Pogledao sam meč Joshue i Usyka. Da li vam se AJ činio uplašen? Mislim kako je izgubio svoj identitet. Zašto bi netko bio oprezan oko korištenja svoje pune snage. Tko si ti AJ?", upitao se veliki Foreman, dodavši dodatno objašnjenje:

"AJ mi se činio zbunjen u ringu, kao da je previše toga imao u svom uhu. Mislim da mora donijeti neke osobne odluke. Mora postati ono što on je. Udarač!"

Joshui je tek 31 godina, dakle još uvijek je vrlo mlad za teškaša. Nekad su njegovi vršnjaci tek odlazili u profesionalce i dolazili do velikih uspjeha. Tako i Foreman vjeruje da on ono najbolje iz sebe tek može izraziti, ali da mora poraditi na nekim bitnim stvarima. Ali, prije toga mora izolirati ono što je njegova najveća boksačka kvaliteta i tome podrediti svoju strategiju te stil boksa.

"Joshua itekako ima budućnost, on ima puno vještina. No, mora naučiti uključiti svoje vlastite sklopke. Oko njega postoje neki kutevi koji gledaju samo na svoje cifre dok mi guramo prema svojoj sudbini. Potrebna mu je pomoć u treningu. Kad je toliko puno na kocki, jednostavno ti treba veliki trening kamp. Neka zadrži istog trenera, ali neka dovede pomoć", objasnio je Foreman.

Joshua će svakako nešto morati promijeniti pred uzvrata. On je tri godine mlađi boksač od Usyka i treba tražiti prostor za napredak. Ponajviše po pitanju strategije, ali također mora poraditi na svojoj mentalnoj snazi. Tu se u posljednjim rundama meča protiv Usyka vidio problem.

Eddie Hearn najavio je revanš za veljaču. Anthony svakako ima dovoljno vremena za posložiti što je potrebno i ući u taj meč na drugačiji način. Protiv Andyja Ruiza je napravio potrebne promjene, vidjet ćemo hoće li to biti moguće ovaj put.

Linker
24. travanj 2024 23:22