K1 i Boks

Hrgović komentirao Duboisov kontroverzni udarac, evo kako je najbolji hrvatski boksač vidio spornu situaciju

Filip Hrgović

 PHILIP SHARKEY/TGS PHOTO/SHUTTERSTOCK EDITORIAL/PROFIMEDIA Philip Sharkey/tgs Photo/shutterstock Editorial/profimedia
‘Ili je Usyk holivudski glumac ili se radi o nedozvoljenom udarcu‘, rekao je, između ostalog, ‘El Animal‘

Iako je teškaški okršaj između Oleksandra Usyka i Daniela Duboisa završio prije gotovo dva tjedna, još uvijek se vuku repovi toga meča. Nova vrhunska izvedba neporaženog Ukrajinca pomalo je, nažalost, pala u drugi plan, a zasjenile su je intenzivne rasprave o tome je li Duboisov sporni udarac iz pete runde bio legalan ili nije. Boksački svijet, uključujući borce, fanove, novinare i analitičare, polarizirao se po tom pitanju, a svoje viđenje predmetne situacije sada je iznio i Filip Hrgović.

"Nisam siguran, kada pogledate fotografije i snimke, čini se da nije ‘low blow‘ i da je udarac odsjeo na liniji pojasa, ali kad pogledate Usykovu reakciju, onda se opet čini da je udarac bio prenizak, da nije bio u tijelo", rekao je najbolji hrvatski boksač u razgovoru za iFL TV, pa dodao:

"Ili je on holivudski glumac ili se radi o nedozvoljenom udarcu jer reakcije su drugačije kada primite udarac u tijelo i kada dobijete ‘low blow‘. Kada sagledam sve, rekao bih da je bio ‘low blow‘, ali kao što sam rekao, na fotografijama ne izgleda tako".

Linker
30. travanj 2024 13:53