K1 i Boks

Hrgović o nadolazećim velikim mečevima: ‘Fury ima uspone i padove, dajem prednost Joshui i Usyku‘

Filip Hrgović

 DAMIR KRAJAC Cropix
Komentirao je meč između Joshue i Ngannoua te istaknuo da je očekivao nokaut

Proteklog vikenda imali smo povlaštenu priliku vidjeti veliki "crossover" meč dvaju sportova, MMA i boksa, s glavnim akterima u Francisu Ngannouu i Anthonyju Joshui. Borba završava, kako znamo, vrlo brzo, gdje Kamerunac doživljava teški nokaut.

Sunaslovna borba večeri, Zhilei Zhang i Joseph Parker, također je imala veliki potencijal, no van dva nokdauna od strane "Big Banga", ne možemo reći da smo vidjeli išta posebno i vrijedno spomena te je u konačnici Novozelanđanin zasluženo pobijedio. Parker ovim putem postaje privremeni WBO-ov prvak i samim time obavezni sljedeći izazivač pobjednika u meču Fury-Usyk.

Interesantna je činjenica kako je Zhang dobio priliku prije našeg Filipa Hrgovića od kojeg je, u kolovozu pretprošle godine, izgubio odlukom sudaca. Eddie Hearn je prije borbe naglašavao da je sigurno baš to borba u kojoj će, onaj koji izađe na vrhu, ići na pobjednika u meču Usyk protiv Joshue koja se održavala iste večeri, no što se u međuvremenu dogodilo? "El Animal" je jednostavno "preskočen", razlog tome ostavit ćemo organizatorima, no ono što nas zanima jest, što je iduće?

Hrgović je dao intervju za iFL.TV u kojem prognozira buduće mega borbe kao što su Fury protiv Usyka te Fury protiv Joshue. Meč koji nas prvi očekuje je Fury-Usyk te Hrgović prognozira sljedeće:

"Težak meč za obojicu, oba su odlični. Ali prednost dajem Usyku jer smatram da je generalno bolji i kompletniji borac. Brži je, ima bolji rad nogu, baca više udaraca, precizniji je i bolji je tehničar. Sveukupno, vidim ga kao boljeg borca. Ukrajinac je uvijek u dobroj formi, mentalno je uvijek snažan. Fury ima uspone i padove, naravno, može ga poraziti ako pruži odličan nastup, ali prednost ipak dajem Usyku".

Nadalje, "El Animal" prvotno je komentirao glavnu borbu večeri u kojoj je kako sam kaže, očekivao Joshuin nokaut te nije niti malo iznenađen konačnim ishodom. Smatra da je Fury svojim pristupom protiv Ngannoua osramotio boks te da je Joshua napravio sve što treba. Također prognozira i potencijalnu borbu "AJ-a" protiv "Kralja Cigana", no ovaj put ima konkretnije predviđanje:

"Ne znam, smatram ‘AJ-a‘ odličnim boksačem. Dobar je u svim segmentima borbe. Snažan je, brz je i tehnički je dobar. Također ima i mnoštvo iskustva. Imao je taj jedan period gdje nije bio na svojoj najboljoj razini, ali sada se vratio na pravi put, napravio je sve što treba. Fury je nas je osramotio, Joshua je napravio sve što treba i mislim da ga može poraziti ako pruži svoje najbolje izdanje", zaključio je teškaš iz Sesveta.

Linker
26. travanj 2024 15:12