K1 i Boks

‘Meč s Jessicom McCaskill neće se dogoditi, razočarana sam i tužna‘: Ivana Habazin ostala bez meča protiv svjetske prvakinje

Ivana Habazin

 Damir Krajac/CROPIX
Najbolja hrvatska boksačica podijelila je lošu vijest na svom Facebook profilu

Ogroman meč čekao je Ivanu Habazin 20. travnja (četvrti mjesec) u Zagrebu, ali nažalost, Jessica McCaskill otkazala je nastup u Košarkaškom centru Dražen Petrović.

Vijest je na svom Facebook profilu potvrdila upravo Ivana Habazin. Hrvatska boksačica podijelila je svoje veliko razočaranje, ali žal je nešto manji jer boksački spektakl u Ciboni nije otkazan, a Ivana Habazin dobit će novu protivnicu.

‘‘Moj meč s Jessicom McCaskill neće se dogoditi. Razočarana sam i tužna zbog ovakvog ishoda, pogotovo nakon ove tri godine gdje sam toliko toga morala žrtvovati da bih bila u toj poziciji.

Da ne duljim previše, boksački spektakl i dalje se odvija u Ciboni 20.4., a ja i dalje boksam za svjetske titule, samo će protivnica biti netko drugi, a sve će biti objavljeno za koji dan.

Hvala svima na podršci do sada. Nije bilo lako ovih zadnjih tjedana, ali kad je najteže, treba biti najjači. Zbog svih vas koji ste me iskreno podržavali kad je najteže, dajem vam riječ da ću u ovaj meč ući najmotiviranija ikad i da ću treći puta postati svjetska prvakinja, što do sada nije uspjelo nikome u hrvatskom boksu. Uz Božju pomoć, 20.4.2024. bit će poseban!‘‘, poručuje najbolja hrvatska boksačica.

Inače, Jessica McCaskill bivša je apsolutna prvakinja svijeta u velter kategoriji, ali nakon što je pokušala osvojiti titule u nižoj kategoriji (super lakoj), McCaskill je ostala bez IBF-ove i WBO-ove titule svjetske prvakinje u velter kategoriji (66,7 kg). U njenom vlasništvu i dalje su WBC, WBA i IBO svjetske titule, kao i pojas magazina ‘‘The Ring‘‘. Ivana Habazin trebala je dobiti priliku boksati za sve te pojaseve, ali otkazivanjem američke boksačice, ta prilika ‘‘pada u vodu‘‘, barem zasad.

Preostaje nam vidjeti tko će biti zamjenska protivnice našoj Habazin. Ivana je 2014. godine osvojila IBF-ovu svjetsku titulu, dok je 2018. godine svojoj kolekciji pridodala IBO pojas svjetske prvakinje, ali u srednjoj kategoriji. Trenutno Ivana ne drži neku od svjetskih titula, ali kako sama najavljuje, 20.4. boksati će za neki od pojaseva.

Njen posljednji nastup gledali smo prije nešto manje od godinu dana. Ivana je krajem trećeg mjeseca prošle godine nastupila na boksačkoj priredbi u Manchesteru, ali jednoglasnom odlukom sudaca poražena je u meču protiv Engleskinje Terri Harper. Habazin je taj meč prihvatila na ‘‘short notice‘‘ nekoliko dana prije samog eventa, a da je kojim slučajem porazila Harper, Ivana bi osvojila WBA titulu svjetske prvakinje u srednjoj kategoriji.

Dobar dio svoje karijere Ivana Habazin boksa protiv elitnih protivnica, a u karijeri je upisala 21 pobjedu i pet poraza. Nadamo se da će 20. travnja slaviti svoju 22 pobjedu i osvajanje nove svjetske titule.

Linker
26. travanj 2024 08:52