K1 i Boks

Hrgovićev protivnik za svjetsku titulu ipak neće biti Joshua, evo koji je razlog takvom scenariju

 Anthony Joshua 

 Kevin Quigley/dmg media/Profimedia
Mi se samo nadamo da će Hrgović napasti i osvojiti svjetsku titulu, neovisno o protivniku.

Svašta se može dogoditi u svijetu teškaškog boksa, a u to smo se i više nego uvjerili u posljednjih godinu dana. IBF je neki dan odredio da će uzeti pojas pobjedniku između Usyka i Furyja u meču za ujedinjenje titula ukoliko ga odmah ne bude branio protiv našeg Filipa Hrgovića.

Borit će se tada Hrgović za svjetsku titulu, a protivnik mu je mogao biti Anthony Joshua. Međutim, šanse za to sada nisu velike jer se previdjela jedna bitna stvar; IBF još uvijek nije ažurirao svoje rang ljestvice od proteklog vikenda kada je Otto Wallin svladao Murata Gassieva.

Tom pobjedom Wallin je došao na drugo mjesto i Joshuu ostavio na trećem, tako da, ukoliko se ostvari scenarij u kojem IBF oduzima pojas apsolutnom prvaku, Joshua neće biti u mogućnosti napasti ga.

‘‘Anthony Joshua bi mogao izgubiti priliku da se bori protiv Filipa Hrgovića za upražnjenu IBF titulu u teškoj kategoriji jer je pobjeda Otta Wallina nad Muratom Gassievim prošlog vikenda bila IBF eliminator (očito za IBF-ovo drugo mjesto). IBF nije ažurirao rang ljestvice od tad, ali ako je točno, onda će biti Hrgović (#1) protiv Wallina (#), a ne protiv Joshue (#3)‘‘, napisao je Michael Benson.

Mi se samo nadamo da će Hrgović napasti i osvojiti svjetsku titulu, neovisno o protivniku.

Linker
25. travanj 2024 15:07