K1 i Boks

Michael Hunter dobrom završnicom meča izbjegao gotovo siguran poraz od autsajdera

Michael Hunter vs. Jerry Forrest

 screenshot (YouTube)
Top 10 teškaš svijeta nekako je uspio izvući neodlučeni ishod protiv zamjenskog borca

Doslovno za dlaku je Michael Hunter (20-1-2, 14 KO) izbjegao drugi poraz u karijeri, prvi otkako je pristupio teškoj kategoriji. On je u meču održanom na Triller Verz IV sportsko-glazbenoj priredbi odradio meč daleko ispod očekivanja, posebno ako se uzmu u obzir sve okolnosti oko samog meča te izbora protivnika.

Svjetski Top 10 teškaš bio je veliki favorit protiv Jerryja Forresta, koji je u meč uskočio samo dva dana prije održavanja, nakon što je Mark de Mori ostao bez licence za nastup. To Hunter ni na koji način nije opravdao. Zapravo, u posljednjim rundama morao je izvlačiti meč u kojem je bio na rubu poraza.

Nakon što je svoju suradnju s Trillerom ljetos započeo pobjedom nad Mikeom Wilsonom, boksačem baš i ne previše vrijednim spomena, Hunter je trebao u ovom meču potvrditi zašto mu je Triller dao bogat ugovor radi kojeg je otkazao meč protiv Filipa Hrgovića. Umjesto toga je prvu polovicu meča većinom bježao po ringu i tražio odgovor na nevjerojatno agresivnog i, unatoč uskakanju kao zamjena, itekako spremnog Forresta.

Hunter je imao svojih trenutaka u prvih šest rundi te se mogao nadati da su mu neki suci dodijelili bodove, no bilo je jasno da je u jako teškom položaju pred posljednje četiri. Počeo se u završnici napokon bolje kretati, no Forrest je i dalje pogađao dobre udarce. Bile su to runde koje je teško bilo bodovati, iako je Hunter svakako podigao kvalitetu svog boksa. Najbolje je ipak odradio u potpuno otvorenoj desetoj rundi, gdje su obojica tražili ono što im treba za pobjedu. Na kraju samog meča su u zraku bile četiri ruke, odnosno obojica su bili uvjereni da su napravili dovoljno.

Na kraju dovoljno za pobjedu nije napravio niti jedan od njih. Po jedan sudac bodovali su 96-94 u korist svakog boksača, dok je onaj treći bodovao 95-95, za neodlučeni meč podijeljenom odlukom sudaca.

Boksačka javnost razočarana je nastupom Huntera te mnogi smatraju kako su mu suci podosta progledali kroz prste, doslovno tražeći kako bodovati neke runde za njega te da je ovaj meč mogao ili čak trebao izgubiti. Triller je u njega uložio podosta novca i ovakvi njegovi nastupi im nikako ne idu u prilog. Ono što im ide u prilog je uzbuđenje koje je meč donio i koje nitko ne može osporiti. No, na papiru je ovo trebala biti jedna dominantna predstava "Bounty Huntera".

Što se tiče Forresta, on je drugi meč za redom umalo savladao velikog favorita. Prvo je u veljači izborio neodlučeni meč protiv Zhanga Zhileija, a sad je pobjedu uskratio i Hunteru. Oba puta su boksački mediji bodovanjem većinom bili na njihovoj strani. Podsjećamo da je Forrest trebao sredinom prošle godine biti protivnik Filipu Hrgoviću, no taj meč bio je otkazan. Gledajući kakav je otpor pružio spomenutom dvojcu, ne možemo garantirati da bi se upisao u listu boksača koje je "El Animal" vrlo lako savladao.

Linker
20. travanj 2024 15:46