K1 i Boks

Iduća Lomachenkova borba tek na ljeto, pojavilo se i ime protivnika

Vasyl Lomachenko
 JOHN GURZINSKI/AFP
Čini se da ćemo Vasyla Lomachenka u ringu gledati krajem lipnja ili početkom srpnja

Jedan od najboljih i najpopularnijih boksača svijeta nije 2020. godinu završio onako kako se nadao. Poraz od Teofima Lopeza teško mu je pao, a na to se nadovezala i ozljeda koja je zahtijevala operaciju odmah nakon meča, a ista je značila višemjesečnu pauzu za Lomachenka. On se polako vraća punom treningu pa se tako počinje raditi i na idućem meču. Kako trenutno stvari svoje, on će nažalost biti korak unazad od onoga što je "Loma" radio prijašnjih godina, no i prilika za brzi povratak među kandidate za napad na titulu.

Ono što je važno je to da će Lomachenko ostati u lakoj kategoriji, s ciljem da pokaže kako je njegov poraz od Lopeza došao kao razlog lošeg pristupa meču, prije svega s taktičke strane (o tome smo i pisali OVDJE). Popularni Ukrajinac trebao bi se u ring vratiti početkom ljeta, a protivnik bi mu po svemu sudeći trebao biti Masayoshi Nakatani.

Nakatoni je 31-godišnji japanski boksač, a na BoxRecovoj ljestvici lake kategorije nalazi se na 11. mjestu. Do sada je u profesionalnoj karijeri upisao 19 pobjeda i samo jedan poraz. Istog mu je u srpnju 2019. godine nanio upravo Teofimo Lopez pa će ovo biti meč koji bi pobjednika mogao približiti željenom revanšu protiv novog kralja kategorije. Posljednji put je Japanac nastupio prosincu prošle godine, kad je prekidom u devetoj rundi savladao vrlo dobrog boksača, Felixa Verdeja.

32-godišnji Lomachenko (14-2, 10 KO) i dalje je visoko plasiran na spomenutoj ljestvici, odnosno treći je boksač svijeta kategorije do 61.3 kilograma. Ispred njega je naravno Lopez te Gervonta Davis. Ova kategorija trebala bi u skorijem vremenu donijeti puno uzbuđenja, ukoliko neki od mladih zvijezda budu međusobno upareni. Osim već spomenutih Lopeza i Davisa, tu se prije svega misli na nositelja WBC pojasa Devina Haneya i Ryana Garciju. Ta četvorka, zajedno s Lomachenkom, tvori Top 5 ove kategorije.

Linker
15. travanj 2024 07:27