K1 i Boks

Ipak ćemo gledati revanš! Errol Spence aktivirao je klauzulu koja mu nudi priliku za osvetu

Terence Crawford (lijevo) i Errol Spence (desno)

 AL BELLO/Getty images/Profimedia
Ponajbolji boksač svijeta želi uzvratiti Terenceu Crawfordu za težak poraz u sedmom mjesecu ove godine

Jedan od najvećih boksačkih mečeva ove godine gledali smo krajem sedmog mjeseca. Terence Crawford (40-0-0) i Errol Spence Jr. (28-1-0) boksali su za ujedinjenje titula svjetskog prvaka u velter kategoriji, a obojica su u meč ušli kao neporaženi svjetski prvaci.

Crawford je u svom vlasništvu imao WBO titulu svjetskog prvaka u velter kategoriji, a Spence je držao ostala tri pojasa. Nažalost po Spencea, njegova tri pojasa prešla su u vlasništvo Crawforda koji ga je deklasirao te večeri u Las Vegasu.

‘‘Bud‘‘ je odradio maestralan nastup te večeri i Spencea je porazio tehničkim nokautom u devetoj rundi. Iako je Spence imao mogućnost zatražiti instantni revanš, mnogi su diskutirali o toj klauzuli i o tome treba li Spence iskoristiti klauzulu.

Vjerojatno je i sam Errol razmišljao jedno vrijeme, posebice jer je pretrpio vrlo uvjerljiv poraz. Naravno da se boksač tog kalibra želi osvetiti boksaču koji ga je porazio, ali sigurno je njegovo samopouzdanje narušeno nakon tako dominantne predstave Crawforda. Unatoč svemu dosad navedenom, Errol Spence odvažio se aktivirati klauzulu i službeno je zatražio revanš s Crawfordom.

Informaciju prenosi poznati boksački reporter Michael Benson, a vijest je dobila potvrdu od strane Crawfordovog trenera Briana McIntyrea. Ono što je upitno jest težinska kategorija u kojoj će se boriti.

Spence je u par navrata istaknuo kako se sve više muči sa skidanjem kilaže za velter kategoriju (-147 ‘lbs‘) i razmišlja o prelasku u višu kategoriju (-154 ‘lbs‘). Crawford također ima ambiciju napasti svjetske titule u super velter kategoriji, a borba protiv Spencea mogla bi mu poslužiti kao dobra uvertira za napad na pojaseve koje trenutno drži Jermell Charlo.

Charlo svakakao ima ugovoren meč 30. rujna (deveti mjesec) protiv Canela Alvareza i trenutno je nedostupan za Crawforda. Terence bi se rado okušao čak i s Canelom, u slučaju da Meksikanac porazi Charla, ali očito ga čeka revanš sa Spenceom, prije nego počne razmišljati o ostalim opcijama.

Errol Spence morat će prezentirati daleko bolje izdanje nego u prvom meču, a Terence Crawford ne smije ući podcjenjivački u meč nakon uvjerljive pobjede u prvom nastupu.

Preostaje nam saznati službeni datum tog revanša, a zatim slijedi iščekivanje nove boksačke poslastice.

Linker
28. travanj 2024 17:08