K1 i Boks

Ipak neće biti egzibicija! Čelnici WBC-a potvrdili da će Fury i Ngannou raditi pravi, profesionalni meč

Tyson Fury 

 Javier Garcia/Shutterstock Editorial/Profimedia
Ulog je sada ipak nešto veći jer poraz od Ngannoua bi bio velika mrlja na Furyjevoj karijeri, iako je jako teško zamisliti da mu prvi službeni poraz nanese upravo Ngannou

Podosta negativnih reakcija navukao je meč između Tysona Furyja i Francisa Ngannoua, prvenstveno na račun Furyja koji na neki način sabotira tešku kategoriju. Svi su ga ove godine očekivali u meču za ujedinjenje titula protiv Oleksandra Usyka, ali ono što smo dobili jest meč protiv bivšeg UFC-ovog prvaka.

Prvo se govorilo kako u meču neće biti dozvoljeni teški udarci i nokauti, što se ipak pokazalo netočnim jer će to sve itekako biti dozvoljeno. Osim toga, meč je najviše kritika dobio zbog toga što se mislilo da će se raditi o egzibicijskom meču te da neće nigdje biti upisan rezultat.

No, to ipak nije točno!

Jučer su navečer iz vodstva WBC-a potvrdili da će meč, osim standardnih pravila, biti vođen kao pravi profesionalni meč čiji će rezultat obojici biti propisno upisan. Ulog ipak neće biti WBC titula koju Fury drži, no meč će se smatrati profesionalnim te neće biti riječ o nikakvoj egzibiciji.

Ovo bi značilo da će ovaj meč i službeno biti Ngannouov debi u profesionalnom boksu, a zadatak mu neće biti lagan. Do sada nikada nije nastupio u ringu i nema nikakvog iskustva, no svejedno će pokušati doći do iznenađenja stoljeća i pokušat će pobijediti Furyja.

Ulog je sada ipak nešto veći jer poraz od Ngannoua bi bio velika mrlja na Furyjevoj karijeri, iako je jako teško zamisliti da mu prvi službeni poraz nanese upravo Ngannou.

Linker
26. travanj 2024 12:41